x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Aflată de şase ani in comă, pare să revină la viaţă după administrarea experimentală a unui somnifer

Aflată de şase ani in comă, pare să revină la viaţă după administrarea experimentală a unui somnifer

de Jurnalul National    |    01 Noi 2007   •   00:00


O tănără britanică in vărstă de 23 de ani, aflată de şase ani in stare de comă, a inceput să dea semne de revenire la viaţă, după ce i-a fost administrat un somnifer, in cadrul unui experiment.

 Amy Pickard, care era ţintuită la pat din anul 2001, fără a putea respira singură, a fost inscrisă pe lista celor 360 de persoane care fac obiectul unui experiment la scară mondială asupra efectelor secundare a somniferului Zolpidem, precizează EFE, citat de Rompres. In această ipostază, ea este şi protagonista unui documentar realizat de BBC, intitulat "The Waking Pill" ("pilula trezirii").

 In urma administrării acestui somnifer, ochii tinerei britanice au căpătat strălucire şi s-a putut chiar ridica in picioare. Şi, după cum a relatat pentru presa locală Thelma Pickard, mama tinerei aflate in comă, care o vizitează zilnic la Raphael Medical Centre din localitatea Tombridge (comitatul Kent), Amy poate respira in prezent fără a fi asistată de aparate, reacţionează la mirosurile puternice ale unor alimente şi are mult mai multă vioiciune in privire.

 Efectele Zolpidem au fost descoperite pentru prima oară la un ciclist sud-african care a intrat in comă după ce a fost lovit de un camion, in anul 1994. La cinci ani de la producerea accidentului i s-a administrat acest somnifer pentru a-i induce o stare de somn, dar la aproximativ 25 de minute după luarea acestui medicament el s-a ridicat din pat şi a pronunţat cuvintele: "Bună, mamă".

 In cazul lui Amy, după doar patru săptămăni de participare la experimentul cu Zolpidem, se constată importante progrese in starea sa, deşi medicii au avertizat-o pe mamă că s-ar putea să treacă luni in şir pentru a se putea vorbi cu adevărat de o recuperarea a stării ei vitale.

×
Subiecte în articol: magazin