x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun AFP: Interesele imobiliare influenţează politica din România

AFP: Interesele imobiliare influenţează politica din România

de Veronica Micu    |    04 Iun 2008   •   00:00
AFP: Interesele imobiliare influenţează politica din România

13:00 • În România, chiar şi cea mai mică bucată de pământ este scoasă la vânzare la preţuri exorbitante, în timp ce speculaţiile funciare se îmbină adesea cu interesele politice. Aceasta este concluzia agenţiei France-Presse într-un material intitulat "România: teren de vânzare".

În România, chiar şi cea mai mică bucată de pământ este scoasă la vânzare la preţuri exorbitante, în timp ce speculaţiile funciare se îmbină adesea cu interesele politice. Aceasta este concluzia agenţiei France-Presse într-un material intitulat "România: teren de vânzare".


PROIECTE REZIDENŢIALE. La Bucureşti, metrul pătrat ajunge de la 300 de euro, la o periferie săracă, până la 5.000 de euro în zona de lux Primăverii, fost cartier al nomenclaturii comuniste. Însă, cum terenurile în Capitală au devenit rare, promotorii vizează din ce în ce mai mult comunele limitrofe. "În zona metropolitană sunt multe terenuri disponibile şi, chiar dacă preţurile au crescut, ele sunt încă accesibile", a declarat pentru AFP preşedinta Asociaţiei Române a Agenţiilor Imobiliare (ARAI), Ruxandra Cleciu. "Bucureştenii sunt reticenţi deocamdată să se instaleze în afara capitalei din cauza infrastructurilor insuficiente, dar pentru promotori singura opţiune este de a ieşi din Bucureşti, dacă vor să dezvolte mari proiecte rezidenţiale", a mai precizat Cleciu. Zona cu pricina a fost viyată mai ales de speculanţii imobiliari, care văd în ea o ocazie de a-şi rotunji conturile, negociind cu statul despăgubiri de expropriere în proiecte de utilitate publică. Mai mut, anunţarea construirii a două şosele de centură, la sud şi la nord de Bucureşti, şi a unei autostrăzi care să lege capitala de Braşov a făcut ca preţurile terenurilor din regiune să explodeze.

×
Subiecte în articol: magazin