x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Alba / Sute de păsări moarte şi zeci de gospodării inundate

Alba / Sute de păsări moarte şi zeci de gospodării inundate

06 Iun 2008   •   00:00

14:15 • Peste 650 de păsări moarte şi aproape o sută de gospodării inundate şi numeroase localităţi fără curent electric reprezintă bilanţul pagubelor provocate în Alba de precipitaţiile însemnate căzute în seara zilei de joi.

Peste 650 de păsări moarte şi aproape o sută de gospodării inundate şi numeroase localităţi fără curent electric reprezintă bilanţul pagubelor provocate în Alba de precipitaţiile însemnate căzute în seara zilei de joi.

INUNDAŢII. Pe teritoriul judeţului au fost afectate şapte unităţi administrativ - teritoriale, din care două municipii- Blaj şi Sebeş şi cinci comune- Bucerdea Grânoasă, Cetatea de Baltă, Crăciunelul de Jos, Hopârta şi Jidvei. Prefectul de Alba, Dan Coriolan Simedru, s-a declarat, vineri, mulţumit de modul în care Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile respective s-au implicat, luând toate măsurile necesare pentru remedierea situaţiei din zonă. Totodată, prefectul a apreciat ca deosebit de eficientă intervenţia pompierilor militari şi a serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă de la Sebeş şi Aiud, care au lucrat toată noaptea de joi spre vineri pentru pomparea apei din zonele inundate. Astfel, numai la Crăciunelul de Jos au fost pompaţi peste două milioane de litri de apă din subsoluri. În total, la intervenţii au participat un număr de 208 persoane, din care două ofiţeri şi 64 de subofiţeri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea', 22 de poliţişti şi 120 de voluntari. Au fost utilizate 14 utilaje de intervenţie, zece autospeciale şi 18 motopompe. Prefectul Dan Coriolan Simedru a solicitat specialiştilor Sucursalei Regionale a Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare să elaboreze de urgenţă un studiu de prefezabilitate pentru înlăturarea cauzelor care produc în mod repetat inundaţii în zona DN 14 B, pe tronsonul Crăciunelul de Jos - Blaj. De subliniat că, după ce duminică, şoseaua a fost acoperită cu aluviuni, situaţia s-a repetat, joi seara, de această dată surpându-se însă şi drumul pe o lungime de cinci metri, pe un sfert din lăţimea şoselei. Cel mai mult a plouat la Jidvei, unde s-au înregistrat peste 55 de litri pe metrul pătrat. (Rompres)

×
Subiecte în articol: magazin