x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Alina Puşcaş- Narcisa sălbatică

Alina Puşcaş- Narcisa sălbatică

de Oana-Maria Baltoc    |    17 Sep 2010   •   00:00
Alina Puşcaş- Narcisa sălbatică

Narcisa este Alina Puşcaş... Sălbatică pentru că aşa cere personajul pe care îl interpretează în noul serial produs de Tandem Film în colaborare cu Antena 1. "O fată simplă, de la ţară, care îţi spune în faţă ce gândeşte, chiar dacă asta poate deranja", după cum o descrie chiar cea care o întruchipează.

Gabriel Duţu, director artistic la Teatrul din Bacău, este avocatul Tudor Preda. Văduv, "prea bun la suflet" e de părere actorul, îşi deschide casa şi inima în faţa Narcisei. Povestea este complexă, aşa cum este şi viaţa, în definitiv. Presărată cu lacrimi, zâmbete, dragoste, oameni mai buni şi mai răi, durere, pericol. Platoul de filmare, casa avocatului, se transformă într-un cămin în care se trăieşte ca într-o familie reală. Se leagă prietenii, se glumeşte, se mai şi supără lumea. Important este ca ceea ce se va vedea pe micul ecran să fie cât se poate de veridic, de natural. Iar scenariul croşetat de echipa condusă de renumitul Gabriel Corrado este un ingredient de bază în reţeta proiectului.

Alina abia descifrează jocul actoricesc, dar partenerul ei, Gabriel Duţu, un actor experimentat, a descoperit un "aluat" foarte bun: "Este foarte relaxată şi aici câştigă foarte mult. Are capacitatea de a înmagazina datele foarte repede. Pentru un începător, problemele se ivesc atunci când se blochează sau când are tendinţa de a juca mult prea evident, aşa că naturaleţea este punctul ei forte. Pentru că în acest caz trebuie să acţionezi ca în viaţă".

CÂNTĂREAŢĂ
La 19 de ani, Alina pleca de la Târgu-Mureş cu sufletul doldora de visuri şi se stabilea la Bucureşti. S-a apucat de modelling un an mai târziu şi la 27 de ani a primit primul ei rol principal într-un serial de televiziune: "Regizorii şi producătorii m-au sfătuit să dau la ATF după terminarea filmărilor la «Narcisa sălbatică». Am de gând să fac acest lucru. Este o şansă enormă să primesc un rol principal fără să fi depus eforturi deosebite, lucru pe care mi l-a spus şi Magda Catone. În copilărie chiar am visat la o carieră artistică. Iată că mi se împlinesc dorinţele. Acum visez şi la o producţie filmată în străinătate.

Cine ştie ce-mi rezervă viitorul", mărturiseşte încrezătoare Alina. Şi-a descoperit şi calităţi vocale după ce i s-a propus să filmeze un videoclip la melodia compusă de Marius Moga pentru coloana sonoră a serialului. "Am filmat cu Grasu XXL, a fost implicat şi un elicopter, nu vă spun mai multe", povesteşte Alina. Magda Catone i-a fost profesoară, a pregătit-o înainte de începerea filmărilor, lucru pentru care îi este recunoscătoare. La fel de grijulii cu ea au fost şi ceilalţi actori reuniţi de serial: Ion Haiduc, Andrei Aradits, Cristi Popa, Nicole Duţu, Draga Olteanu Matei. "În serial, Draga Olteanu este bunica mea. Îmi aduce aminte de bunica mea reală atât de mult încât, la un moment dat, am plâns amândouă, deşi în scenariu scria că trebuie să plângă numai dânsa", îşi aminteşte Alina.

LA PUŞCĂRIE
Nu-i vine a crede că era cât pe ce să rateze castingul la care au trimis-o de la agenţia de modele MRA: "Mă gândeam că nu am ce să caut printre actori profesionişti. Cu atât mai mare a fost surpriza când am aflat că primisem un rol principal. După ce mi s-a povestit în mare scenariul, m-am dus imediat cu gândul la «Înger sălbatic» şi mi-am spus că poate ar fi bine să mă inspir din felul Nataliei Oreiro de a juca. Dar mi s-a atras atenţia că personajul meu nu trebuie jucat atât de exagerat".

Alina s-a descurcat şi la scenele de acţiune filmate într-o puşcărie, unde s-a bătut şi a jucat şi fotbal. Nu i-a fost greu tocmai pentru că nu este o mironosiţă: "Mi-am găsit lucruri în comun cu Narcisa, mai ales din copilărie. Eram destul de băieţoasă. La fel ca Narcisa, nici eu nu am crescut în puf, nu provin dintr-o familie care să-mi fi oferit totul. E clar că nu am trecut prin nenorocirile prin care a trecut ea totuşi".

Aflat la prima experienţă profesională numită telenovelă, pe Gabriel Duţu îl lasă rece polemicile iscate de alegerile unor actori de a juca în acest tip de seriale: "Rolul m-a atras pentru că am de-a face cu o experienţă nouă. Am unde să joc, am colaborări şi la alte teatre, joc şi la teatrul din Bacău, unde sunt şi director artistic. Dar sunt actor înainte de toate. Înainte de filmări, m-am uitat cum jucau în astfel de producţii Dinică, Dumnezeu să-l ierte!, Oana Pellea, domnul Condurache. (...) Tudor se numără printre puţinele roluri pozitive pe care le-am jucat şi, ca de fiecare dată, am încercat să-mi găsesc puncte comune cu personajul, adesea lucruri pe care nu ne place să le recunoaştem nici faţă de noi. Asta cred că este partea grea în meseria asta, să te cunoşti foarte bine. Pe de altă parte, trebuie, ca actor, să dezgropi lucruri pe care de regulă oamenii le îngroapă pentru a nu le mai dezgroapa niciodată. Ca actor însă, redeschizi de fiecare dată nişte răni, pentru că ai nevoie de o anumită stare".

JOACA DE-A IUBIREA
Alina şi Gabriel se îndrăgostesc unul de celălalt, pas cu pas. De fapt, personajele lor. Ei întreţin chimia aceea care trebuie să existe în orice cuplu, chiar şi pe ecrane: "Mă înţeleg de minune cu Gabriel. Încercăm, poate şi fără să ne dăm seama, să fim mai apropiaţi. Este o joacă permanentă, care ne va ajuta pe parcursul filmărilor. Pentru că relaţia dintre personaje evoluează o dată cu povestea. Am fost puţin timorată la început, pentru că l-am văzut şi pe fiul lui, ştiam că are şi o fetiţă pe care a botezat-o recent. Poate dacă era burlac, mi-ar fi fost mai uşor. Dar e o persoană plăcută şi sunt sigură că ne vor ieşi foarte bine scenele. Acum depinde şi de ce va dori regizorul, Mihai Bauman".

● Serialul îl veţi urmări de luni, 20 septembrie, începând cu orele 20:00, pentru ca marţi, miercuri, joi, "Narcisa Sălbatică" să fie difuzat la Antena 1 de la 22:00.

×
Subiecte în articol: vedete