x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Anarhiştii rămân la Timpuri Noi

Anarhiştii rămân la Timpuri Noi

de Ovidiu Ciutescu    |    03 Apr 2008   •   00:00
Anarhiştii rămân la Timpuri Noi

Militanţii anti-NATO, care au fost evacuaţi miercuri din hala aflată în zona Timpuri Noi, vor contiuna să rămână în acelaşi loc până la expirarea contractului de închiriere cu reprezentanţii firmei Flaros.

Militanţii anti-NATO, care au fost evacuaţi miercuri din hala aflată în zona Timpuri Noi, vor contiuna să rămână în acelaşi loc până la expirarea contractului de închiriere cu reprezentanţii firmei Flaros.

CONFORM CONTRACTULUI. Militanţii ridicaţi şi verificaţi miercuri seară de poliţişti se aflau joi în hala închiriată. Jandarmii şi poliţiştii au evacuat miercuri 54 de persoane, militanţi anti-NATO, dintr-o hală a SC Flaros, din zona Timpuri Noi, şi le-au condus la mai multe secţii de poliţie pentru identificare. Poliţiştii au susţinut că măsura ar fi justificată de faptul că patru dintre cei conduşi la secţiile de poliţie i-ar fi agresat pe directorul şi paznicul SC Flaros SA, iar identificarea lor nu s-a putut face la faţa locului. Ancheta vizează presupuse infracţiuni de loviri sau alte violenţe şi nu are nicio legătură cu intenţiile persoanelor respective de a manifesta public, a precizat, miercuri seară, şeful Poliţiei Capitalei, chestorul Marian Tutilescu. Potrivit primelor relatări, miercuri, în jurul orei 12.00, directorul societăţii Flaros a împiedicat un autovehicul cu substanţe inflamabile să intre în incinta halei, iar şoferul şi pasagerul din dreapta şi încă două persoane l-au agresat. Paznicul a fost, de asemenea, agresat, iar ulterior cei patru agresori s-au refugiat în hală. Scena a fost urmărită de un echipaj al Jandarmeriei, care a solicitat întăriri. Concomitent, directorul a solicitat sprijinul poliţiei, astfel că zona a fost încercuită. La faţa locului, spun poliţiştii, victimele nu au putut să-i recunoască pe cei patru, astfel că toate persoanele găsite în hală, 54 la număr, au fost conduse la secţiile de poliţie din zonă pentru verificări. Potrivit şefului Poliţiei Capitalei, verificările au vizat 22 de cetăţeni germani, 26 de români, doi cehi, un spaniol, un polonez, un moldovean şi un portughez. Mulţi dintre militanţii anti NATO au reclamat faptul că au fost trataţi abuziv, că au fost bătuţi de jandarmi şi că li s-au încălcat drepturile. Reprezentanţii Agenţiei pentru Monitorizarea Presei (AMP) au declarat miercuri seară, pentru NewsIn, că au centralizat zece plângeri ale presupuşilor militanţi anti-NATO, care au spus că ar fi fost agresaţi de forţele de ordine în timpul intervenţiei de la hala firmei Flaros din zona Timpuri Noi.

×
Subiecte în articol: magazin