x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Angel-A

Angel-A

19 Mai 2006   •   00:00
Angel-A
FILM
In plina vara, un barbat intalneste o femeie la Paris…

La concurenta cu mult-asteptatul "Cod al lui DaVinci", pe marile ecrane intra un film alb-negru, semnat Luc Besson. Regizorul nu mai are nevoie de prezentare...

POVESTEA. Andre (Jamel Debbouze) este un tanar escroc marocan, plin de datorii, caruia nimic nu-i mai iese. De aceasta data, paharul s-a umplut, iar creditorii, tot mai insistenti si mai amenintatori, nu-l mai pasuiesc deloc. Nici na-tionalitatea americana, nici Cerul caruia ii tot cere socoteala nu-i mai sunt de nici un ajutor. Hotarat sa se sinucida, aruncandu-se de pe Podul Alexandru al III-lea, este oprit de Angela, o tanara care se arunca in apa, chiar sub privirile lui. Ascultand doar de curaj, Andre se arunca dupa ea si o salveaza. Marcata de intamplare, Angela (Rie Rasmussen) ii declara ca, din moment ce a salvat-o, ii apartine. "Angel-A" este o superba poveste de dragoste care in viziunea celebrului regizor Luc Besson ilustreaza o lume plasata la granita dintre vis si realitate. O pelicula in care combinatia alb-negru simbolizeaza, dincolo de limitele perceptibile, contrastul dintre cele doua personaje, punand intr-o lumina unica Parisul.

LUC BESSON. "Inca de acum zece ani, primele cadre ale acestui film mi le imaginasem in alb-negru: era vorba despre podurile pariziene si, cu precadere, acele poduri ale Parisului, de unde poti urmari insiruirea lor. Cu siguranta, criticii vor afirma ca, in mod deliberat, am realizat primul si ultimul meu film in alb si negru, ceea ce nu este deloc adevarat. Exista patru personaje in film: Angela, Andre, Parisul si alb-negrul. Acestea alcatuiesc cei patru timpi ai unei poezii, iar daca se renunta la unul dintre aceste elemente se distruge intreaga poezie a filmului", declara Luc Besson, regizorul filmului si in acelasi timp un incontestabil maestru al filmului european. Dupa "Metroul", "Al cincilea element", "Leon" sau "Nikita", Besson revine cu o poveste in alb-negru

Video&DVD

PICNIC. Este week-end-ul de Ziua Muncii si direct dintr-un tren de marfa, Hal Carter (William Holden), un pierde-vara, cauta un nou inceput in viata. Hal, un tip smecher, robust si aratos, vine in Kansas pentru a cauta o slujba bine platita in familia fostului sau coleg - Alan. Dar, in ciuda sperantelor sale, planurile merg prost din cauza atractiei pe care o exercita asupra tuturor femeilor din oras, inclusiv asupra tinerei de 19 ani Madge Owens (Kim Novak) - o frumusete de fata, care este si prietena lui Alan. Cu sapte nominalizari la Premiile Oscar, "Picnic" este o drama tulburatoare ce prezinta un mic oras din Statele Unite.
An: 1955 / Suport: DVD / Genul: drama

GABRIELLE. "Gabrielle" este o drama bazata pe nuvela lui Joseph Connard "The Return" si prezinta relatia - sau mai degraba lipsa unei relatii - dintre Jean si manierata sotie a acestuia, Gabrielle. Mariajul dintre cei doi incepe sa se uzeze dupa ce se descopera o scrisoare apartinand Gabriellei. Regizorul Ch...reau a realizat un film puternic si foarte realist, punctand totusi artistic portretul destramarii unei casnicii. Un eseu remarcabil despre relatiile interumane.
An: 2005 / Suport: DVD / Gen: drama

O ZI MINUNATA. In aceasta comedie romantica fermecatoare, Michelle Pfieffer si George Clooney afla ca extremele se atrag vrand-nevrand. Melanie Parker este o mama cu o cariera de succes in arhitectura. Jack Taylor este un editorialist divortat care are grija de fiica sa din doua in doua week-end-uri. In momentul in care copiii celor doi intarzie la plecarea in excursie, Melanie si Jack cad de acord sa fie babysitteri cu randul - rezultand 12 ore de aventuri amuzante si o neasteptata intorsatura.
An: 1996 / Suport: DVD / Gen: comedie romantica
×