11:08 • În timp ce în Asia şi America Latină numărul de analfabeţi se reduce foarte repede pentru că şcolile sunt frecventate de tot mai mulţi copii, situaţia în ţările arabe pare să nu se schimbe deloc, se spune într-un raport întocmit de experţii Băncii Mondiale. Calitatea învăţământului în ţările arabe a rămas cu mult în urma celorlalte regiuni din lume, se arată în raportul dat publicităţii de Banca Mondială, informează news.bbc.co.uk/hi/russian.
În timp ce în Asia şi America Latină numărul de analfabeţi se reduce foarte repede pentru că şcolile sunt frecventate de tot mai mulţi copii, situaţia în ţările arabe pare să nu se schimbe deloc, se spune într-un raport întocmit de experţii Băncii Mondiale. Calitatea învăţământului în ţările arabe a rămas cu mult în urma celorlalte regiuni din lume, se arată în raportul dat publicităţii de Banca Mondială, informează news.bbc.co.uk/hi/russian.
BRÂNZĂ BUNĂ...Banca Mondială a făcut un apel către autorităţile ţărilor arabe, de a face reforme în sistemul de învăţământ, spunând că doar aceaste reforme reprezintă garanţia unei dezvoltări economice şi a luptei împotriva şomajului. Rata şomajului în ţările arabe este de 14% şi reprezintă un procent mare faţă de alte ţări din lume cu excepţia unor regiuni din Africa - care se află la sud de Sahara. Cel mai mare procent de şomaj în lumea arabă este înregistrat pe teritoriile palestiniene - 26%. “Lumea arabă este tânără, 60% din populaţie fiin mai tânără de 30 de ani. În 10-15 ani, în ţările arabe, va fi necesar să se creeze 100 de milioane de locuri de muncă. Pentru a avea aceste locuri de muncă trebuie să începă să modernizeze învăţământul”, spune Marwan Muasher, unul dintre experţii Băncii Mondiale. După părerea experţilor, reformele cele mai bune în învăţământ au fost făcute în Iordania şi Kuweit.