x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Arsurile solare

Arsurile solare

de Adriana Paduraru Vaduva    |    17 Iul 2009   •   00:00
Arsurile solare
Sursa foto: /iSTOCK

Un concediu de vis se poate transforma într-un adevărat coşmar dacă nu sunteţi atenţi la ultraviolete. Există însă nişte remedii la îndemâna oricui pentru a scăpa de arsurile solare.

ALOE VERA. Pentru arsurile nu foarte grave face minuni aloe vera. Această plantă miraculoasă are efect antiinflamator şi regenerează ţesuturile. Tăiaţi o frunză proaspătă de-a lungul ei şi aşezaţi-o cu partea suculentă pe piele. Bandajaţi-o cu tifon şi lăsaţi-o să acţioneze câteva ore. Repetaţi procedeul de câteva ori şi după a doua zi efectele se vor simţi.

SUC DE LĂMÂIE. Dadorită vitaminei C, lămâia are asupra pielii un efect calmant. Ea va acţiona ca un dezinfectant şi antioxidant şi ajută la vindecarea arsurilor. Într-un vas în care s-au pus două căni cu apă rece, stoarceţi sucul a două lămâi. Înmuiaţi în soluţia obţinută o cârpă moale şi masaţi zona afectată. Repetaţi procedeul din două în două ore.

LAPTE. O compresă cu lapte cât mai gras vă va da o senzaţie extrem de răcoritoare. Repetaţi tratamentul la fiecare două ore, după care tamponaţi zona cu un prosop umed.

CEAI. Fie că umeziţi pliculeţele şi le puneţi direct pe piele, fie că faceţi baie cu apă călduţă în care aţi pus diverse ceaiuri, fie că faceţi infuzie şi apoi o aplicaţi pe piele cu ajutorul unui prosop, toate aceste variante vor ajuta la refacerea ţesuturilor cutanate. Taninul conţinut de ceaiuri are efect antioxidant şi antibacterian şi ajută la cicatrizare.

ULEI DE LAVANDĂ. Puneţi într-o cană cu apă 30 de picături de ulei de lavandă şi masaţi pielea. Veţi simţi imediat o senzaţie de calmare.

Chiar dacă există tratamente pe care le puteţi face acasă, dacă aveţi febră mare cu frisoane, dureri puternice, stări de greaţă, de confuzie, dacă băşicile acoperă o suprafaţă mare din piele sau devin purulente, mergeţi de urgenţă la medic. Numai el vă poate prescrie tratamente pe bază de antiinflamatoare sau de corticosteroizi, sub formă de unguent.

×
Subiecte în articol: life & style