x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Audierile preliminare împotriva medicului lui Micheal Jackson vor începe în ianuarie

Audierile preliminare împotriva medicului lui Micheal Jackson vor începe în ianuarie

24 Aug 2010   •   00:00

Justiţia californiană a stabilit luni data de 4 ianuarie 2011 pentru începerea audierilor preliminare în cazul morţii lui Michael Jackson, urmând să decidă apoi dacă medicul Conrad Murray poate fi judecat pentru decesul vedetei pop.



Procurorul a estimat că audierile ar putea dura două-trei săptămâni.

Câţiva membri ai familiei starului decedat - mama sa, Katherine, tatăl, Joe, şi unul din fraţi, Randy - au fost prezenţi luni la şedinţa de la Curtea Superioară din Los Angeles.

Conrad Murray, 57 de ani, a fost ultimul doctor al lui Michael Jackson, mort pe 25 iunie 2009, la 50 de ani, din cauza unei supradoze de medicamente. El este acuzat de "omucidere involuntară", pentru că i-a administrat cântăreţului un anesteziant puternic, propofol - principala cauză a decesului, a arătat autopsia -, cu puţin înainte ca acesta să moară, notează Agerpres. Medicul, care trebuia să aibă grijă de starul pop înainte şi în timpul seriei de 50 de concerte de la Londra, care urma să marcheze întoarcerea sa pe scena muzicală, a recunoscut de mai multe ori că i-a dat propofol cântăreţului, dar numai la cererea acestuia, care-l folosea ca somnifer.

În afara urmăririi penale pentru omucidere involontară, Conrad Murray mai face obiectul unei plângeri a lui Joe Jackson, care-l acuză de neglijenţă în îngrijirea cântăreţului. Joe Jackson afirmă în plângerea împotriva doctorului că Murray 'a aplicat un tratament medical ce nu corespundea normelor de îngrijire, care a dus la supramedicaţie şi, în final, la moarte'.

×
Subiecte în articol: lumea