x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Austria, dată peste cap de dispariţia unui cangur

Austria, dată peste cap de dispariţia unui cangur

20 Aug 2010   •   00:00

Austria nu are canguri? Greşit! Întreaga ţărişoară alpină este în căutarea unui cangur care a dispărut dintr-o grădină zoologică particulară din satul Preding (sud), în urmă cu două luni, transmite Associated Press, citat de Agerpres.



De atunci, marsupialul Sumsi îi ţine ocupaţi pe localnici cu apariţiile lui de scurtă durată, după care dispare din nou fără urmă.

Turiştii care vizitează Austria pot cumpăra tricouri cu sloganul "Nu sunt canguri în Austria", din cauză că această ţară europeană este des confundată cu Australia, locul de origine al acestor animale.

Recent, pompierii au înconjurat un lan de porumb după ce cangurul Sumsi a jucat din nou "pititea" cu localnicii, însă fără rezulat. Nici măcar un mic loc cu mâncare, amenajat de cei mai mari fani ai lui Sumsi - copiii - nu a avut succes în ademenirea animalului.

Acum, specialiştii de tem de cu totul altceva. Magrid Brauchart, operator zoo, este convinsă că marsupialul mascul de cinci ani a fost furat şi este îngrijorată în legătură cu sănătatea acestuia.

×
Subiecte în articol: lumea