x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Auto - Pininfarina şi Bollore încep în 2010 producţia de maşini electrice în serie

Auto - Pininfarina şi Bollore încep în 2010 producţia de maşini electrice în serie

05 Mai 2008   •   00:00

Casa italiană de design Pininfarina şi grupul francez Bollore vor înfiinţa o companie mixtă care va fabrica din septembrie 2010,  în uzina San Giorgio, automobile electrice de serie, capabile să funcţioneze 250 de kilometri în traficul din oraş.



Casa italiană de design Pininfarina şi grupul francez Bollore vor înfiinţa o companie mixtă care va fabrica din septembrie 2010,  în uzina San Giorgio, automobile electrice de serie, capabile să funcţioneze 250 de kilometri în traficul din oraş, potrivit autonews.com.

Prototipul automobilului electric produs de Pininfarina şi Bollore va fi prezentat la salonul auto de la Paris, din luna octombrie a acestui an, iar versiunea de serie va fi dezvăluită la salonul auto de la Geneva, în martie 2009.

Modelul va fi comercializat în Europa, Statele Unite ale Americii şi Japonia.

Maşina va avea patru locuri şi o autonomie de 250 de kilometri, în traficul urban. Modelul este construit în aşa fel încît să reziste la peste 200.000 de kilometri parcurşi.

Încărcarea completă a bateriei va dura circa cinci ore şi se va putea face prin cuplarea la o priză conveţională. O încărcare de cinci minute a bateriei va fi suficientă pentru parcurgerea a 25 de kilometri.

Preţul automobilului va fi de peste 15.000 de euro, fără a include şi bateriile, acestea urmînd să fie închiriate.

Modelul va avea baterii dezvoltate de Bollore, care are o experienţă de peste 15 ani în domeniu.

Tehnologia, denumită Litiu Metal Polimer a Bollore, este diferită de tehnologiile litiu ion convenţionale prin faptul că fiecare celulă a bateriei este protejată electronic de sisteme active şi pasive, care monitorizează constant eficienţa, voltajul şi temperatura fiecărui element. Celulele sunt încastrate într-o carcasă de oţel pentru a preveni deteriorarea lor.

De la începerea activităţii, în septembrie 2010, şi pînă la sfîrşitul aceluiaşi an, compania mixtă ar trebui să producă 2.000 de automobile electrice, urmînd ca în 2013-2014 să fie atinsă capacitatea de producţie maximă, de circa 15.000 de unităţi pe an.

"Pînă la sfîrşitul anului, producţia modelelor Alfa Romeo Spider şi Alfa Romeo Brera vor fi mutate de la San Giorgio la Bairo", a declarat directorul executiv al Pininfarina, Sergio Angori, scrie sursa citată. Uzina Bairo produce în prezent modelele decapotabile Mitsubishi Colt CZC şi Ford Focus coupe cabriolet.

Angori a adăugat că Pininfarina va demara la începutul lui 2009 adaptarea uzinei San Giorgio, pentru a putea produce automobile electrice.

Investiţiile în compania mixtă, deţinută în proporţii egale de Pininfarina şi Bollore, se ridică la 150 de milioane de euro. Noua companie se va ocupa de marketing-ul distribuţia şi vînzarea auomobilului electric.

Bollore a fost fondată în 1822 şi are peste 32.000 de angajaţi în domeniile industrial, de transport şi media.

Compania italiană Pininfarina, fondată în 1930, este una dintre cele mai celebre case de design auto din lume. De-a lungul timpului, Pininfarina a fost angajată de mai mulţi producători auto (printre care Ferrari, Maserati, Cadillac, Peugeot, Jaguar, Volvo, Alfa Romeo şi Lancia) pentru a le desena caroseriile şi interioarele automobilelor. Compania are peste 3.000 de angajaţi în filialele din Europa, Maroc şi China.
Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin pininfarina bollore