x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun AWACS, mon amour

AWACS, mon amour

de Andy Stanescu    |    30 Aug 2007   •   00:00
AWACS, mon amour

Casnicia poate dauna grav statutului social. Doua olandeze, indragostite pana peste urechi de doi reprezentanti ai sexului mai putin frumos si inteligent din Tunisia, au spus „da" atunci cand au fost cerute in casatorie. Drept pentru care, cele doua mirese au fost date afara de la baza militara NATO din Gelsenkirchen.

Casnicia poate dauna grav statutului social. Doua olandeze, indragostite pana peste urechi de doi reprezentanti ai sexului mai putin frumos si inteligent din Tunisia, au spus „da" atunci cand au fost cerute in casatorie (sau poate a fost invers, nu stim...). Drept pentru care, cele doua mirese din tara lalelelor au fost date afara de la „prestigioasa" baza militara din Gelsenkirchen, Germania, situata nu departe de granita cu Olanda, relateaza publicatia „La Stampa", citata de Rompres.


PROCES. Cele doua impricinate, Gerda van V. şi Patricia R., au fost pana de curand asistentele colonelului Jelle Zijlstra. Zilele trecute, cotidianul „Volkskrant" a publicat un material din care reiese ca serviciile secrete olandeze au intervenit in scandalul provocat de cele doua cupluri, recomandand desfacerea contractelor de munca. Raspunsul Gerdei si Patriciei urmeaza sa fie dat prin intermediul avocatilor care vor introduce o actiune in instanta. Intre timp, colonelul Zijlstra si-a aparat fara echivoc fostele colaboratoare: ''Au lucrat cu devotament ani de zile, prin urmare de ce nu ar trebui sa-mi ofer sprijinul? Nu are importanta ca s-au casatorit cu doi musulmani.Stiu ca nu au comis niciodata vreo actiune nedemna''.

Chestiunea pare sa fie mai spinoasa decat s-ar putea crede. Baza din Germania este cea in care se afla (din 1981) cartierul general al Comandamentului E-3A, unitate multinationala a NATO aflata sub directa conducere a SHAPE (Supreme Headquarters Allied Powers Europe). Formata din 17 „avioane-spion" AWACS, escadrila de avertizare si control indispensabila operatiunilor militare ale NATO efectueaza pana la 60 de zboruri pe zi, aeronavele grupate sub titulatura de ''Airborne Early Warning & Control Force'' fiind dotate cu echipamente de ultima generatie, printre care se remarca aparatura radar capabila sa „vada" inamicul pe o raza de 500 de km.

×
Subiecte în articol: magazin