x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Balon-gigant

Balon-gigant

de Adriana V. Paduraru    |    Adrian Vaduva    |    08 Apr 2008   •   00:00
Balon-gigant
Sursa foto: Spirina Svetlana/

Sute de oameni s-au adunat în capitala Rusiei, Moscova, pentru a participa la parada anuală a baloanelor de săpun



Sute de oameni s-au adunat în capitala Rusiei, Moscova, pentru a participa la parada anuală a baloanelor de săpun. Concurenţii  s-au străduit să facă cele mai mari şi mai colorate baloane.


Meteoriţi: Un bosniac, ţintă pentru extratereştri

Un bosniac a cărui casă a fost lovită de cinci ori de meteoriţi crede că a fost luat la ţintă de extratereştri, relatează Rompres. Experţi de la Universitatea din Belgrad au confirmat faptul că toate rocile care au “aterizat” pe casa lui Radivoje Lajic sunt meteoriţi. Acum, aceştia examinează cîmpurile magnetice locale pentru a încerca să afle de ce locuinţa bărbatului a devenit atît de “atră­gă­toa­re” pentru rocile din spaţiu. Bos­niacul şi-a îmbrăcat aco­perişul casei cu oţel pentru a fi protejat pe viitor. Radivoje Lajic are şi o explicaţie pentru ceea ce se întîm­plă: “E evident că am fost luat la ţintă de extratereştri. Nu ştiu ce am făcut de i-am ener­vat, dar nu există altă explicaţie”.


Antipoluare: Oi în locul motocositoarelor

Autorităţile oraşului italian Torino au “angajat” 700 de ovine pentru a “cosi” iarba din parcuri. Prin această hotărîre se vor reduce considerabil consturile de întreţinere a spaţiilor verzi şi, în plus, aerul nu va mai fi poluat de motocositoarele utilizate la tunderea ierbii, informează site-ul metro.co.uk. Mai rămîn de rezo­l­vat problema blocajelor în trafic în momentul în care turma se va deplasa către “locul de muncă”  şi cea a fecalelor lăsate în urmă de “muncitori”.


Infractor: Jaf armat în scaun cu rotile

Poliţia americană se află în căutarea unui bătrîn care a jefuit o bancă deplasîndu-se într-un scaun cu rotile electric, relatează Rompres. Autorităţile din Palo Alto, California, au precizat că bărbatul, aflat în jurul vîrstei de 60 de ani, i-a ameninţat cu pistolul pe angajaţii unei sucursale a Băncii Wachovia. După ce a primit banii pe care i-a cerut, bătrînul a ieşit repede din bancă şi a fost văzut “gonind” în scaunul cu rotile către El Camino Real, pe o arteră intens circulată. Poliţia caută acum o dubă albă Ford, în care se pare că suspectul s-a ascuns la puţin timp după jaf.


Panică: “Îngerii răniţi” au speriat trecătorii

Artistul chinez Liu Jin a provocat panică în Shanghai după ce a agăţat manechine goale pe faţada mai multor zgîrie-nori din oraş. Ceea ce s-a dorit a fi o operă de artă, intitulată “Îngerii răniţi”, a generat nelinişte în rîndul trecătorilor, care au confundat manechinele cu oameni adevăraţi, informează site-ul Ananova. Potrivit autorităţilor, s-au primit nenumărate apeluri de urgenţă care indicau prezenţa unor sinucigaşi gata să sară în gol. O bătrînă chiar a ajuns la spital din cauza şocului suferit la ve­derea operei de artă. 


Adopţie: Madonna vrea un copil din India

Madonna vrea să înfieze o fetiţă din India, informează site-ul telegraph.co.uk. Regina pop s-a îndrăgostit de această ţară după ce a vizitat-o, în ianua­rie, împreună cu copiii săi biologici, Lourdes (11 ani), Rocco (7 ani) şi băieţelul asupra căruia deţine tutelă temporară, David (2 ani). Potrivit cotidianului The Sun, în India Madonna s-a în­tîl­nit cu coregraful bollywoodian Sandip Soparrkar, care ar fi convins-o să adopte un al doilea copil. “Am vorbit despre faptul că în India sunt foarte mulţi copii care au nevoie de o casă”, a spus acesta.Stockholm


Un şoarece a paralizat metroul

Traficul cu metroul din Stockholm a fost paralizat la sfîrşitul săptămînii trecute după ce un şoarece a ros cablurile şi s-a electrocutat, relatează site-ul metro.co.uk. Potrivit lui Jesper Ekenlund, purtătorul de cuvînt al companiei de electricitate Fortum, prin corpul rozătoarei au trecut 11.000 de volţi, scurtcircuitul blocînd traficul în staţia centrală a Stockholmului timp de trei ore. În plus, au fost oprite scările rulante, lifturile şi iluminatul. Nici “vecinii” staţiei de metrou n-au fost ocoliţi de neplăceri. 

×
Subiecte în articol: magazin