x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Banca Mondiala şi Banca Romăniei nu vorbesc aceeasi limbă

Banca Mondiala şi Banca Romăniei nu vorbesc aceeasi limbă

de Horatiu Sima    |    03 Dec 2007   •   00:00

Romănia ocupă locul zece intr-un clasament al Băncii Mondiale privind sumele de bani trimise, in ţările de origine, de emigranţii care muncesc in străinătate, valoarea expedierilor romănilor fiind de 6,8 miliarde dolari in acest an, se arată intr-un raport al BM, realizat la nivel mondial.

ROMĂNIA-EMIGRANŢI / Romănia, locul 10 in lume după sumele trimise de muncitorii romăni care lucrează in străinătateÂ

Romănia ocupă locul zece intr-un clasament al Băncii Mondiale privind sumele de bani trimise, in ţările de origine, de emigranţii care muncesc in străinătate, valoarea expedierilor romănilor fiind de 6,8 miliarde dolari in acest an, se arată intr-un raport al BM, realizat la nivel mondial. Suma trimisă de romăni este apropiată de cea a emigranţilor britanici şi a celor germani, care vor trimite anul acesta in statele de origine căte şapte miliarde de dolari fiecare.

Â

Â

RECORDURI. In 2007, India, Mexic şi China vor fi ţările care primesc cei mai mulţi bani de la cetăţenii care muncesc in străinătate. Astfel, India va primi aproximativ 27 miliarde de dolari, ocupănd primul loc in topul BM, urmată de China, cu circa 25,7 miliarde de dolari, şi Mexic, cu 25 miliarde de dolari. In primele zece locuri ale topului se regăsesc şi state cu un nivel ridicat al veniturilor, precum Franţa, Spania şi Marea Britanie. La nivel mondial, emigranţii vor trimite in ţările de origine aproximativ 318 miliarde de dolari, din care aproximativ 240 de miliarde de dolari vor ajunge in statele in curs de dezvoltare.

Â

Â

DIFERENŢE. Estimările Băncii Mondiale privind valoarea totală a sumelor trimise de muncitorii romăni din străinătate in acest an, de 6,8 miliarde dolari, sunt net  inferioare celor făcute de oficialii BNR, de 6,3-6,4 miliarde euro (9,2-9,3 miliarde dolari). Consilierul guvernatorului băncii centrale Adrian Vasilescu a declarat săptămăna aceasta ca suma totală trimisă de romănii care lucrează in străinătate in ţară in acest an va depăşi cinci miliarde de euro (7,3 miliarde dolari), putănd ajunge la 6,3-6,3 miliarde euro (9,2-9,3 miliarde dolari). Vasilescu a precizat că numai in perioda sărbătorilor de iarnă romănii vor trimite in ţară circa un miliard de euro (1,46 miliarde de dolari).

          Â

×
Subiecte în articol: magazin miliarde dolari