x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Bill Gates, în căutarea alimentului minune

Bill Gates, în căutarea alimentului minune

11 Aug 2010   •   00:00
Bill Gates, în căutarea alimentului minune

Bill Gates, fondatorul Microsoft, a decis să se dedice în întregime unui nou domeniu, iniţiind un proiect ce vizează dezvoltarea unor noi specii de plante care ar conţine tot ceea ce este necesar organismului uman, de la vitamine la minerale, relatează The Huffington Post, citat de Agerpres.



Miliardarul a ales ca bază pentru această plantă (botezată în lumea ştiinţei ca planta super-aliment) sorgul - principala cereală cultivată pentru pâine în Africa.

Sorgul se caracterizează printr-o incredibilă stabilitate biologică şi are capacitatea de a supravieţui în cele mai severe condiţii climatice. O altă particularitate a sa este că necesită puţină apă.

Potrivit unei surse apropiate fundaţiei sale, Bill Gates a investit deja în acest proiect circa 20 milioane de dolari.

În prezent, mai multe grupuri de oameni de ştiinţă sunt implicate în lucrări care vizează recurgerea la ingineria genetică în scopul obţinerii unui nou tip de sorg, capabil să înlocuiască toate celelalte produse alimentare.

Scopul lor - inventarea unui produs alimentar unic, care va conţine tot ce este necesar pentru o dezvoltare normală a organismului uman.

×
Subiecte în articol: lumea