x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Blestemul lui Superman

Blestemul lui Superman

de Radu Popa    |    30 Sep 2005   •   00:00
Blestemul lui Superman
MISTERE
Accidentul si moartea actorului Christopher Reeve au creat un mit

Ziaristii nu au ezitat sa comparare destinul lui Christopher Reeve cu alte evenimente tragice: sinuciderea protagonistului filmului pentru televiziune din 1950 dedicat celebrului supererou, George Reeves; greutatile intampinate de autorii serialului, Siegel si Shuster, dupa ce au vandut ideea, de milioane de dolari, unei reviste de benzi desenate, pentru ridicola suma de 130 de dolari; cariera lipsita de noroc a actorului Kirk Alyn dupa ce a interpretat rolul "Superman" in doua serii difuzate in 1940.

IPOTEZE ABSURDE. O examinare mai amanuntita a evenimentelor face ca ipoteza existentei unui asa-numit "Blestem al lui Superman" sa fie considerata absurda. Exista mai multe dovezi in sprijinul ipotezei ca nu este vorba despre un blestem, decat probe ce ar putea atesta eventuala existenta a acestuia. Siegel si Shuster au fost doi dintre tinerii autori de benzi desenate din anii ’30 care au creat personajul pentru a capata o slujba, si nu pentru a-l transforma intr-o afacere profitabila. Kirk Alyn a fost unul dintre numerosii actori de seriale care au intrat in anonimat, "reprofilandu-se" in viata. Referitor la acuzatiile aduse actorului George Reeves, considerat responsabil pentru anularea serialului "Aventurile lui Superman", trebuie mentionat ca, in realitate, filmul a avut succes. In momentul mortii lui George, un nou sezon al serialului fusese, deja, achizitionat, productia acestuia fiind programata pentru sfarsitul anului respectiv. Principalul sponsor, Kellog, a suplimentat bugetul alocat filmului si o alta pelicula "Superman si Planeta Secreta" a fost programata. Scenariul initial, scris de veteranul om de televiziune Jackson Gillis, prevedea ca Superman sa fie interpretat de George Reeves. Acesta semnase, anterior, si un contract pentru regizarea unui film in Spania. A circulat o serie de zvonuri, potrivit carora Reeves "si-ar fi pierdut mintile" si ar fi sarit pe fereastra, convins ca poate zbura. In realitate, el a murit in urma unei rani provocate de o impuscatura in cap in 1959. Oficial, s-a considerat ca a fost vorba despre o sinucidere, dar numeroase dovezi par sa ateste faptul ca ar fi fost asasinat. Au fost semnalate multe aparitii ale fantomei lui Reeves ce par sa indice ca moartea acestuia s-a petrecut pe neasteptate, iar spiritul lui nu-si gaseste linistea.

COINCIDENTE? Numeroase fapte par sa infirme existenta "Blestemului". Bid Collyer l-a interpretat pe Superman timp de 11 ani, cand "Aventurile lui Superman" a fost una dintre cele mai apreciate emisiuni radiofonice, fiind difuzata in perioada 1940-1951. Bid si colegii sai de distributie au fost "Vocile" personajelor din toate cele 17 filme de desene animate produse de Max Fleischer la inceputul anilor ’40. Dupa interpretarea rolului "Superman", Collyer a cunoscut un mare succes ca moderator al unei emisiuni-concurs si a murit in 1969, la varsta de 61 de ani, in urma unui atac de inima. Bob Holyday, care l-a interpretat pe Superman pe Broadway, in 1966, in music-hall-ul lui Hal Pronce "Este o pasare, este un avion, este Superman", construieste, in prezent, case de vacanta in cadrul lantului hotelier "Pocono" din Hawley, Pennsylvania, fiind un prosper om de afaceri. Dean Cain, interpretul rolului Superman din serialul tv cu acelasi nume, este protagonistul unui nou serial si a doua filme de lung metraj. Si daca, de-a lungul ultimilor 66 de ani, au fost inregistrate numeroase evenimente nefericite legate de povestea lui Superman, acestea pot fi considerate doar simple coincidente.

×
Subiecte în articol: superman