x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Bob Dylan era dependent de heroină şi avea gânduri suicidale.

Bob Dylan era dependent de heroină şi avea gânduri suicidale.

23 Mai 2011   •   12:40
Bob Dylan era dependent de heroină şi avea gânduri suicidale.

Bob Dylan a fost dependent de heroina si avea ganduri suicidale. Acest lucru reiese dintr-o inregistrare crezuta demult pierduta, care a intrat recent in posesia jurnalistilor de la BBC. Interviul pare sa confirme zvonurile potrivit carora Bob Dylan s-a luptat in trecut cu dependenta de heroina si dezvaluie ca legendarul cantaret a trecut printr-o perioada depresiva in care se gandea la sinucidere.

In martie 1966, Bob Dylan se afla in avion cu Robert Shelton, criticul care l-a ajutat sa se lanseze in cariera, cei doi calatorind din Nebraska spre Denver. Acesta l-a inregistrat pe Dylan care poate fi auzit vorbind despre consumul de droguri. “Am dezvoltat dependenta de heroina in New York. Am fost foarte agatat, adica foarte foarte agatat. Am renuntat la acest obicei de 25 de dolari pe zi', spunea atunci Dylan.

Asculta aici fragmente din interviul lui Bob Dylan

In aceeasi inregistrare, care are o durata de doua ore, cantaretul dezvaluia ca se gandea la sinucidere. “Moartea pentru mine nu inseamna nimic atata vreme cat mor repede. De multe ori am stiut ca pot muri repede, si puteam sa fac asta cu mare usurinta. Recunosc acest gand suicidal, dar am depasit momentul', mai adauga Dylan. “Iau muzica mai putin in serios decat oricine. Stiu ca asta nu ma va ajuta in ceruri absolute deloc, omule. Nu ma va scoate din foc. Cu siguranta nu imi va prelungi viata si nici num a va face fericit', ii declara atunci cantaretul lui Robert Sheldon.

Potrivit contactmusic.com, interviul a fost inregistrat in timp ce Sheldon lucra la biografia lui Bob Dylan, “No Direction Home', care a fost publoicata pentru prima data in anul 1986. Inregistrarea a fost descoperita in timpul unei cercetari pentru reeditarea reviziuta a acestei editii, care a aparut de curand ca omagiu pentru cantaretul care implineste 70 de ani pe 24 mai.

×
Subiecte în articol: interviu inregistrare bob dylan biografie