x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Brazilia: De la prostituţia propriu-zisă, la lupta politică

Brazilia: De la prostituţia propriu-zisă, la lupta politică

19 Aug 2010   •   00:00

O fostă prostituată din Rio de Janeiro, care s-a implicat în lupta împotriva SIDA şi pentru apărarea drepturilor "muncitoarelor cu sexul" candidează la alegerile legislative din octombrie sub sloganul "Puta deputata" care poate fi tradus atât prin "prostituata deputat", dar şi prin "Sfânta deputată",relatează AFP, citat de Agerpres.



Expresia cu dublu înţeles figurează pe documentul de lansare oficială a candidaturii Gabrielei Leite, de 59 de ani, care participă la apropiatul scrutin din partea Verzilor.

Dna Leite promite că, dacă va fi aleasă deputat, îşi va "continua lupta pentru drepturile femeii", reamintind că în 2003 a prezentat un proiect de lege privind reglementarea prostituţiei.

Unui internaut iritat de candidatura sa, dna Leite i-a replicat: "O prostituată este înainte de toate femeie, nu ştiai?"

Membră a conducerii unei organizaţii neguvernamentale de prevenire a SIDA, DAVIDA, care se ocupă de 4.500 de femei în statul Rio, dna Leite a dobândit notorietate internaţională după ce în urmă cu cinci ani a lansat "Daspu", o marcă din lumea modei al cărei scop vizează între altele lupta împotriva discriminării şi furnizarea de venituri "muncitoarelor cu sexul" care au îmbătrânit.

Profitul realizat din comercializarea produselor de marcă este reinvestit în acţiuni de prevenire a bolilor transmise pe cale sexuală.

"Daspu" parafrazează "Daslu", cel mai luxuos butic din Sao Paulo, dar este şi un joc de cuvinte având la bază "Das putas".

Firma organizează la Rio de Janeiro două defilări pe an, folosind manechine prostituate. "Daspu mătură prejudecăţile. Ea deschide calea prostituatei-cetăţean", repetă întruna dna Leite.

×
Subiecte în articol: lumea