x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cameron Diaz, cel mai periculos duşman cibernetic

Cameron Diaz, cel mai periculos duşman cibernetic

20 Aug 2010   •   00:00

Actriţa Cameron Diaz este cel mai periculos star cibernetic, devansând-o pe Julia Roberts, arată ultimul clasament anual realizat de firma de securitate informatică McAfee, relatează publicaţia franceză Le Point.



Cameron Diaz este folosită cel mai des ca momeală de către escrocii de pe internet, care recurg la nume şi poze ale unor personalităţi cunoscute pentru a atrage internauţii în site-uri capcană, ce pot introduce softuri răuvoitoare în calculatoarele lor.

Vedetele de cinema şi personalităţile considerate sexy sunt în fruntea clasamentului anual realizat de McAfee, numărul unu mondial în soluţii antivirus. "Infractorii cibernetici utilizează des numele unor celebrităţi populare pentru a atrage oamenii spre site-uri care conţin de fapt softuri răuvoitoare", avertizează McAfee într-un comunicat. "Oricine caută (pe internet) ultimele înregistrări video sau fotografii se poate trezi cu calculatorul infectat cu viruşi", adaugă comunicatul.

Preşedintele american Barack Obama şi republicana Sarah Palin au mai coborât în acest clasament, notează Agerpres. Internautul care dă o căutare pentru Cameron Diaz are un risc de 1/10 să ajungă pe site-uri capcană, care permit piraţilor să controleze calculatorul "păcălitului" sau să aibă acces la datele din el. Dacă internautul caută imagini de fond cu actriţa, riscul creşte la 19%. La Julia Roberts, riscul este de 9%, urcând la 20% dacă este vorba de imagini de fond. Jessica Biel, cea mai 'periculoasă' personalitate de anul trecut, conform McAfee, ocupă anul acesta locul al treilea. Modelele Gisele Bundchen, Adriana Lima şi Heidi Klum se numără printre primele zece, iar stelele tenisului Maria Şarapova şi Andy Roddick ocupă locurile al 13-lea şi respectiv al 14-lea.

×
Subiecte în articol: lumea