x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Capitalele europene, preferatele italienilor pentru petrecerea concediilor

Capitalele europene, preferatele italienilor pentru petrecerea concediilor

06 Aug 2010   •   00:00

Turiştii italieni care-şi petrec concediul în străinătate aleg marile capitale europene, care eclipsează, cel puţin în acest an, destinaţiile exotice şi marile metropole, ca New Yorkul, arată un sondaj publicat vineri şi menţionat de AFP.



27,3% dintre italieni au ales în 2010 să-şi petreacă concediul, vara, în străinătate, iar 44,6% dintre aceştia preferă capitalele europene, potrivit unui sondaj comandat de federaţia Asociaţiilor Italiene de Hoteluri şi Turism.

Destinaţiile exotice şi maritime (22%) se află pe locul doi, în frunte fiind Marea Roşie, unde merg circa 25% din acest grup, urmată de Insulele Canare (8,1%).

Marile metropole din afara Uniunii Europene reprezintă 10,7% din piaţă (în scădere faţă de 2009, când au fost la nivelul a 16,4%), pe primul loc situându-se New Yorkul.

Croazierele, pentru care au optat 6% dintre italienii intervievaţi (faţă de 4,3% în 2009), reprezintă o piaţă în creştere, ca şi destinaţiile montane din străinătate, care au trecut de la 2,1% la

Conform Agerpres,sondajul a fost realizat de institutul EMG, în perioada 5-9 iulie, pe un eşantion reprezentativ de 1 200 de persoane, intervievate la telefon.

×
Subiecte în articol: lumea