x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Carmen Amariei işi caută dreptatea la EHF

Carmen Amariei işi caută dreptatea la EHF

de Ovidiu Ciutescu    |    17 Oct 2007   •   00:00
Carmen Amariei işi caută dreptatea la EHF

Handbalista Carmen Amariei Lungu, suspendată din activitatea sportivă pe o perioadă de doi ani de clubul U Jolidon Cluj, este decisă să-şi caute dreptatea la Federaţia Europeană de Handbal (EHF). Amariei va rata participarea la Campionatul Mondial de handbal, programat in Franţa.

Handbalista Carmen Amariei Lungu, suspendată din activitatea sportivă pe o perioadă de doi ani de clubul U Jolidon Cluj, este decisă să-şi caute dreptatea la Federaţia Europeană de Handbal (EHF). Amariei va rata participarea la Campionatul Mondial de handbal, programat in Franţa.

SUPĂRATĂ. Cunoscuta handbalistă reclamă faptul că nu a fost inştiinţată oficial de către FR Handbal despre decizia de suspendare, pe care Consiliul de Administraţie a ratificat-o in şedinţa din 12 octombrie: "Am aflat că sunt suspendată pe următorii doi ani din presa de specialitate şi de la posturile TV, dar şi de la ziariştii care m-au sunat pentru a-mi cere părerea. Sunt mai mult decăt surprinsă de decizie, in condiţiile in care mie nu mi s-a comunicat nimic, oficial şi in scris, după cum spune regulamentul. E anormal ca după 16 ani de muncă, sacrificii şi devotament să fii suspendat şi nici măcar să nu ţi se comunice pentru ce". Amariei Lungu acuză Comisia de Disciplină a FR Handbal că, deşi a făcut o cerere scrisă incă de la inceputul lunii octombire, in privinţa informaţiilor de la dosarul care ar fi stat la baza posibilei sale suspendări, nu a primit niciun răspuns: "Mai mult decăt atăt, cererea noastră a fost trimisă spre ştiinţă şi Consiliului de Administratie al FR Handbal, insă acesta a ratificat decizia de suspendare a subsemnatei, vineri 12 octombrie 2007, fără a mi se comunica motivele care au stat la baza suspendării şi fără a mi se acorda posibilitatea să imi susţin punctul de vedere. Avănd in vedere perioada de suspendare dispusă trebuia să mi se acorde dreptul de a mă apăra la invinuirile aduse".

DECISĂ. Carmen Amariei susţine că işi rezervă dreptul de a ataca decizia de suspendare, pe care o consideră nejustificată, urmănd să-şi exercite drepturile in faţa forurilor competente, după ce va primi documentele solicitate din partea forului handbalistic naţional. Fosta componentă a team-ului Slagelse mai spune că va apela, dacă va fi nevoită, şi la comisiile Federaţiei Europene de Handbal. "In cazul in care atitudinea FR Handbal va fi in continuare una de ignoranţă a drepturilor mele mă văd nevoită să apelez chiar şi la organismele Federaţiei Europene de Handbal, pentru a le face cunoscută situaţia reală şi a le solicita intervenţia in scopul respectării de către Federaţia Romănă de Handbal a Regulamentelor şi prevederilor in materie", incheie sportiva. Consiliul de Administraţie al FR Handbal a ratificat la 12 octombrie decizia Comisiei de Disciplină, luată la cererea clubului U Jolidon Cluj, de suspendare a sportivei pănă la 1 iulie 2009, cu zece voturi pentru şi trei abţineri. Jucătoarea a semnat un contract valabil pe trei ani, in vara anului 2006, cu U Jolidon Cluj, dar apoi s-a intors, cu acordul formaţiei clujene, la clubul danez Slagelse, cu care a semnat de asemenea o inţelegere valabilă pănă in vara anului 2007, actul fiind inregistrat la EHF. La răndul său, clubul clujean a inregistrat contractul din 2006 la FR Handbal abia in această vară, iar in luna septembrie, după ce jucătoarea şi-a manifestat intenţia de a pleca la echipa Rulmentul Braşov, invocănd nulitatea inţelegerii din urmă cu un an, a cerut suspendarea lui Carmen Amariei Lungu pentru absenţe la pregătiri şi primele meciuri oficiale ale sezonului.

×
Subiecte în articol: magazin handbal amar