x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Carpe Diem!

Carpe Diem!

19 Mai 2006   •   00:00
Carpe Diem!
SERIALE&TELENOVELE
De vorba cu Ray Stevenson, alias legionarul Titus Pullo din serialul "Roma"

Te-ai documentat pentru rolul tau?
Da. Exista foarte multe informatii despre acea perioada. In rest… au fost carti. "The Rubicon", o carte extrem de informativa, "Pompeii", aveam nevoie sa simt parfumul acelor vremuri. Si desigur carti clasice de istorie…

Te-ai antrenat pentru acest rol?
Aveau un fel de tabara militara pregatita pentru noi, dar era destinata in principal actorilor din rolurile secundare, figurantilor. Noi am scapat de toate ororile cu baile reci in lac dormitul in corturi si imposibilitatea de a-ti vizita familia… Asa ca intr-un fel am pierdut toata aceasta distractie.

Ai interpretat chiar tu toate scenele de bataie sau au fost si cascadori?
Aproximativ 98%, as spune. Au fost si situatii in care dublura a fost necesara.

Vreun moment amuzant in timpul filmarilor?
In afara de cel in care am cazut de pe cal? Imi amintesc ca a fost o scena pe care am citit-o, o scena scrisa de Bruno Heller, in care Atia ii oferea Serviliei un cadou pentru a se revansa fata de aceasta. Ea ii trimite saruri, vin, toate acestea aduse de un sclav inzestrat cu un penis enorm. Si pentru scena asta l-au adus pe acest actor de filme porno, cu unul dintre cele mai mari penisuri din lume. Ziua aceea de pe platou a fost intr-adevar amuzanta.

Cum ai defini personajul Titus Pullo?
As spune ca Titus Pullo este un optimist fatalist. Crede in zei, dar are datorii peste tot. Nu are nici un fel de credinta pe care s-o urmeze, dar crede in zei si mai crede ca lucrurile trebuie sa se intample, pur si simplu.

Ce-ti place cel mai mult la el?
Cred ca m-a facut sa devin mai linistit, adica nu neaparat sa caut vesnic urmatorul obiectiv, urmatorul premiu, urmatorul job… Adica despre aici si acum. Asta imi place la el, este vorba despre viata lui in acel moment.

Ai jucat rolul unui soldat roman. Care a fost cea mai grea parte in interpretarea acestui rol?
Pai… toate sunt lucruri interesante. Aveau un mod foarte specific de a se lupta cu acele sabii scurte pentru gladiatori. A fost foarte grea instruirea. Faptul ca am purtat acele uniforme a fost real. Armurile nu sunt din aluminiu usor, cantareau in realitate cam 20 de kg de bucata. Nu stiu cum au rezistat romanii, dar in fiecare zi, iti provocau un cumplit disconfort.

Cum e "Roma antica" pentru tine?
Cred ca i-am gasit un loc foarte special in inima mea. E ceva magic in acest oras. Orasul asta este viu, vibreaza, e real, cat se poate de real. Te face sa vrei mereu sa intorci capul. Unul dintre cele mai puternice sentimente pe care le-am avut cand m-am intors la Roma pentru filmarile la al doilea sezon a fost acela ca nu m-am simtit deloc ca un turist.

Ai declarat ca cel care te-a inspirat in alegerea carierei de actor a fost John Malkovich. De ce el?
Da, am visat sa fiu actor de cand eram mic. La Londra am vazut afisul unei piese numite "Burn This". Era cu Juliet Stevenson si John Malkovich si mi-am spus ca vreau s-o vad, asa ca am platit 10 lire pentru un bilet. Am fost vrajit de performanta lui Malkovich. Si atunci s-a intamplat ceva deosebit. Mi-am dat seama ca actoria e ceva foarte special si important si merita sa imi dedic viata profesionala acestui domeniu.

Care sunt cele trei lucruri pe care le-ai lua cu tine pe o insula pustie?
Iubita mea, chitara si o masina a timpului.

Am inteles ca pictezi sau…?
Da, pictez. Am pictat de cand eram copil. Planuiam sa intru la scoala de arte. Am avut cateva expozitii la Londra, dar m-am oprit, tocmai din cauza ca prea multi oameni au vrut sa transforme arta intr-o afacere. Asa ca acum este ceva ce fac doar pentru mine.

Ai un rol la care visezi?
Visul fiecarui tanar este sa fie Bond sau ceva de genul asta. As vrea totusi ceva diferit… Ceva mai uman… cred ca visul meu este sa fac in continuare lucruri interesante.

CV: Ray Stevenson

  • Nascut la 1964, Newcastle, Anglia
  • Filme: "King Arthur" (2004) "Murphy’s Law" (2003) "Green-Eyed Monster" (2001) "The Return of the Natinve" (1994)
  • ×