x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Carte - Eragon II

Carte - Eragon II

de Sebastian S. Eduard    |    12 Mai 2006   •   00:00
Carte - Eragon II

Christopher Paolini revine: a aparut al doilea volum al trilogiei "Mostenirea"

Christopher Paolini revine: a aparut al doilea volum al trilogiei "Mostenirea"

Christopher Paolini s-a nascut in 1983, in sudul Californiei, asculta muzica, citeste mult, si cand era pusti scria povestioare si poezii. Un adolescent visator, fermecat de magia povestilor fantastice, caruia la 15 ani i-a venit ideea de a scrie un roman asa cum i-ar fi placut lui sa citeasca. Ceea ce la inceput fusese un hobby, fara nici o intentie de publicare, a devenit peste doi ani prima carte din trilogia intitulata "Mostenirea: Eragon", un roman in cea mai buna traditie a trilogiei "Stapanul inelelor".

POVESTEA. Cartile spun povestea unui erou arhetipal care isi urmeaza destinul, mistuit de un secret teribil. Alagaesia este o imparatie imaginara condusa de tiranul Galbatorix, care domneste peste oameni simpli, eroi mitici, elfi si urgali monstruosi - o lume plina de mister si primejdie. Actiunea este trepidanta, iar scenele de lupta amintesc de Tolkien. Dar nu lipseste insa nici frumoasa fata, care nu este atat de neajutorata pe cat pare.

DECLARATIE. "Sper ca Eragon sa inspire cititorilor mei aceeasi stare mirifica pe care am resimtit-o eu scriind romanul. Cred in magie - in magia povestilor care te uimesc asemenea unui miracol, asemenea unei revelatii. Aceasta traire poate veni de la lucrurile mici: la vederea unei scanteieri in raza lunii sau la sfarsitul unui roman, cand emotia te ridica pentru o clipa deasupra lumii cotidiene. Sper ca fiecare sa gaseasca ceva special in lectura romanului Eragon, ceva care exista numai dincolo de ochean", declara Christopher Paolini.

SEMNALE EDITORIALE
Crime, criminali si politisti
EDITURA PARALELA 45. Ati vazut unele cazuri deja in Jurnalul National, dar acum aveti si cartea. Volumul cuprinde peste 150 de cazuri judiciare, necunoscute marelui public, intamplate in Romania incepand din perioada interbelica pana in anul 2004. Cititorii au prilejul sa intre in contact cu lumea fascinanta a marilor afaceri judiciare, mai ales cu cele din timpul dictaturii comuniste, despre care nu s-a stiut nimic, fiind interzisa orice publicare de stiri despre astfel de evenimente.


Zatul
EDITURA CURTEA VECHE. Peisajul magic al basmelor rusesti si realitatile stranii ale luptei pentru supravietuire constituie fundalul cautarii de sine si aventurilor tanarului Benedikt, in aceasta antiutopie proiectata undeva in viitor, la vreo doua sute de ani dupa o explozie nucleara. Moscova se afla intr-o noua Epoca de Piatra. Soarecii reprezinta sursa de hrana si moneda de schimb, iar birocratia si tirania sunt in floare. Benedikt lucreaza ca scrib, copiind manuscrise atribuite unui singur om, dictatorul aflat la putere. Descoperind gustul pentru lectura, ajunge sa ucida pentru a mai citi o carte. Si peste tot si toate planeaza umbra Zatului, creatura deopotriva infricosatoare si misterioasa, a carei identitate se ghiceste (sau nu?) in final.


Romania de la comunism la capitalism
EDITURA TRITONIC. O carte esentiala semnata Florin Abraham, care se refera la perioada 1989-2004. "Tema cartii este interesanta nu numai pentru intelegerea vremurilor care au urmat dupa regimul comunist din Romania, ci ea poate reprezenta si un indreptar pentru oamenii politici ai zilelor noastre si ai anilor care vor urma", este de parere prof. univ. dr Vasile Puscas.


Anul negru
EDITURA POLIROM. "Anul negru" este cronica perioadei celei mai zbuciumate din istoria Albaniei, cea de dupa declararea independentei (1913-1914), infatisand o tara fara un guvern stabil, cutreierata de armate straine, jefuita de bande inarmate si strabatuta, intr-un mars haotic, de ceata lui Shestan Verdha, un taran care si-a parasit tinutul natal manat de dorinta de a-si salva patria. "Concurs de frumusete masculina la Stancile Blestemate" este o nuvela de o frumusete tulburatoare, in care atmosfera de o duritate specifica zonei muntoase din nordul Albaniei se intrepatrunde cu mitul si cu cea mai fina analiza psihologica.


×