x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Căsnicie de weekend

Căsnicie de weekend

11 Iun 2010   •   00:00
Căsnicie de weekend

E un serial drăguţ pe un canal tv la care-mi place să mă uit din câteva motive. Mă relaxează, cum ar veni, să văd dovezile de dragoste paternă pe care un individ matur le arată fiului său adolescent. Respectiv i se adresează urlând şi din cretin nu-l scoate. Când soţia lui, mamă grijulie şi dependentă sentimental de fiul ei mult iubit, îi reproşează insensibilului tată că nu ştie să comunice cu progenitura, atunci nepăsătorul îi atrage atenţia că el i-a explicat încă din prima clipă că singurul aspect care-l face cât de cât să freamăte la gândul că va avea un băiat este că va putea să răcnească la el nestingherit şi să-l umilească atât cât îi pofteşte inima - insuflându-i astfel o atitudine tipic bărbătească şi de folos în viaţă.

COCOŞU'
Cretinul, la rândul lui, descoperă că are un cocoşel care o place pe vecina de vizavi. Vecina, la rândul ei, îşi dă seama că scula cretinului o preocupă uneori, în nopţile târzii şi reci, şi că ar vrea s-o cunoască mai în amănunt. În cele din urmă, cretinul e nevoit să le dezvăluie căpcăunului de tacsu şi leşinatei de maică-sa că a lăsat-o pe vecina să-l vadă gol şi că ea, la rândul ei, a procedat la fel, şi amân­doi s-au simţit bine.

Tatăl e şocat să afle cum că idiotului i-a mers mintea să-şi dea chiloţii jos de faţă cu o fată, iar ma­ma cade bolnavă la pat necăjită că fiul ei de-acum n-o să mai aibă ne­voie de ea. Până când fiul îi explică, sentimental, că el de la vecina do­reşte numai să îl lase să îi frământe sânii şi s-o gâdile acolo jos, în vreme ce de ea, de maică-sa, întotdeauna va avea nevoie ca să-i pregătească de mâncare, să-i spele rufele şi să-l apere de căpcăun. (Şi aici din păcate se constată două lucruri: fie se vede clar că e un film şi că totul nu-i decât regie ieftină, pentru că în mod normal orice băr­bat sănătos la cap păcăleşte fata cu cocoşu' roşu după care aşteaptă de la ea - nu tot de la mă-sa - să se dedea la muncile de jos, fie că de fapt căpcăunul avea dreptate şi fiul nu-i decât un cretin care are de gând să alerge să se bucure cu maică-sa ori de câte ori s-a simţit bine după o împlântare reuşită.)

PROBE
Însă ce mi s-a părut cu adevărat simpatic e că idiotul şi vecina au rămas singuri acasă într-un weekend şi şi-au zis să vadă cum ar fi o căsnicie de probă, două zile. Fireşte, au început cu masa. Gătită de ea în mod execrabil. Văzând că l-a părăsit pofta, ea îl îmbie cu nişte snacsuri. El, de colo, matur de sus până jos, insistă să halească greţoşenia, în ideea că asta e dovadă de soţ bun. Şi, de fapt, cică în asta ar şi consta căs­nicia: într-un şir nesfârşit de cicluri masă/somn operate împreună. Şi, vorba aia, dacă l-ar fi auzit căp­că­u­nu' şi ar fi stat puţin să cugete ar fi putut să constate că fiu-său nu-i idiot de tot. Şi că vrei, nu vrei, cam aşa stau treburile.

P.S.: Cretinul a cedat o dată cu stomacul. Când l-a tăiat, a dat fuga să facă treabă mare în latrina mă­sii, nefiind încă pe deplin pregătit pentru o căsnicie reuşită şi pentru un scaun la comun.

×
Subiecte în articol: punctul pe g