x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Castru roman, descoperit la Belgrad

Castru roman, descoperit la Belgrad

16 Iun 2009   •   00:00

Lucrările de amenjare a unei linii de tramvai în Belgrad au permis descoperirea vestigiilor unui vechi castru roman datând din secolele II-V d.H.



"Am descoperit fundaţiile clădirilor, barăcile soldaţilor, clădirile rezervate ofiţerilor şi depozite", a declarat Stefan Pop Lazic de la Institutul de Arheologie din Belgrad, citat de cotidianul sârb Politika.

Arheologii au descoperit un drum ce datează din secolul al IV-lea, construit în interiorul castrului, în perioada de domnie a împăratului Flavius.

"Ştim că datează din secolul al IV-lea, pentru că am găsit câteva monede din acea epocă şi câteva lămpi din aceeaşi perioadă. Ştim că drumul ducea de la clădirea statului-major, amplasat în centrul castrului, până la ieşirea din incinta acestuia, aflată în partea de sud-est", a precizat Stefan Pop Lazic.

Romanii au fost prezenţi la Belgrad, care pe atunci se numea Singidunum, din secolul I până în secolul al V-lea d.H.

Numeroase vestigii ale acestei epoci există încă în partea veche a oraşului, în special în apropiere de fortăreaţa Kalemegdan, situată pe o colină din apropiere de Dunăre. Cele mai multe dintre aceste situri arheologice nu au fost cercetate, din lipsa mijloacelor financiare.

Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea