x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Catelul-robot, marca Sony

Catelul-robot, marca Sony

31 Mar 2006   •   00:00
Catelul-robot, marca Sony
STIINTA
Ultimul AIBO, special dedicat home entertainment

Se numeste Aibo ERS-7M3 si e ultimul catel Sony, care cu siguranta va face zilele unora dintre voi mult mai vesele. Acesta se compara cu un caine domestic, dar spre deosebire de cel viu nu-ti cere sa-l scoti afara, nu mananca si nici nu trebuie sa-ti cumperi lunar alti papuci.

Disponibil in doua culori, alb si negru, Aibo s-a dovedit a fi o prezenta extrem de indragita. Acum chiar nu-mi pot imagina pe cineva care sa nu-si doreasca sa fie intampinat cu un mare "Welcome" si o miscare vesela a coditei. Se aseamana foarte mult cu patrupedele vii, insa se comporta aidoma unui om. Raspunde, te saluta, face cunostinta cu persoanele noi si-ti face... poze. Comenzile pot fi date verbal sau cu ajutorul cartonaselor incluse in pachet.

Mai aveti la dispozitie doua jucarioare pentru AIBO: un os si o minge, cu care el joaca spre deliciul copiilor vostri. Puteti sa-l si mangaiati. Senzorii cu care este dotat spatele lui Aibo vor declansa maraituri de fericire. Un alt mare atu al acestui catelus este dat de capabilitatea wireless a acestuia. El poate trimite mail-uri cu pozele facute sau citi stirile de pe anumite site-uri.

Racire fara ventilatoare, fara zgomot si fara praf


Daca pana acum, racirile pasive, adica cele fara ventilatoare, se foloseau pentru componentele ieftine si neperformante, acum ne putem bucura de beneficiile aduse de acestea si atunci cand folosim placi video mai rasarite. Modelul precedent folosea o astfel de racire si se pare ca inginerii, care au proiectat noua placa, au fost multumiti de solutia lor, astfel incat au implementat-o si pe Asus GeForce 7800 GTb Top Silent. In cazul de fata este vorba de varianta de varf, gata setata pentru performante maxime direct din fabrica. Memoria din dotare, gDDR3 la 256MB, este suficient de buna pentru a se juca chiar si cei mai impatimiti gameri, dar care au un buget mai subtire.

INFO
LOGITECH Z5450 este format dintr-un subwoofer mic (6,5"), dar cu un bass de calitate, patru sateliti laterali si unul central, toate insumand o putere reala de, atentie, 315W. Toate acestea sunt controlate cu ajutorul unei console principale cu ecran LCD. Cei doi sateliti spate sunt conectati wireless cu restul sistemului, eliminand acea prezenta deloc agreabila a nenumaratelor fire ce traverseaza camera. Putem spune ca sistemul de la Logitech este o premiera in domeniu, reusind sa redea un sunet foarte clar si fara intarzieri datorita standardului wireless de ultima generatie.

NOKIA N70 seamana foarte mult cu modelul de succes 6680. Primul plus notabil este dat de camera foto. La 2MP, rezolutia este mult mai buna (1600x1200). Am testat calitatea imaginilor si am fost foarte multumiti de aceasta. In schimb, tastele de preluare/respingere apel au fost reasezate, fiind mult mai apropiate de cele pentru navigarea in meniu. De gustibus... N70 este un 3G, prezentand inca o camera asezata frontal pentru videoconferinte. De altfel, aveti la dispozitie toate utilitatile unui telefon de ultima generatie: radio integrat, player de MP3, tehnologie Bluetooth si card de memorie MMC.
×