x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cazul Amariei prin vocea EHF: Găsiţi o cale de mijloc in conflict!

Cazul Amariei prin vocea EHF: Găsiţi o cale de mijloc in conflict!

de Ovidiu Ciutescu    |    24 Noi 2007   •   00:00
Cazul Amariei prin vocea EHF: Găsiţi o cale de mijloc in conflict!

După victoria greu obţinută in faţa Bulgaria B la Trofeul Carpaţi şi după şedinţa Comisiei Tehnice a FRH, Gheorghe tadici a vorbit despre „cazul Carmen Amariei", dar şi despre pierderile naţionalei inaintea CM din Franţa. In acest scandal au emis păreri atăt EHF căt şi Octavian Belu. Carmen Amariei Lungu este a treia pierdere pentru reprezentativă, după Vărzaru şi Elisei-Ardean.

După victoria greu obţinută in faţa Bulgaria B la Trofeul Carpaţi şi după şedinţa Comisiei Tehnice a FRH, Gheorghe tadici a vorbit despre „cazul Carmen Amariei", dar şi despre pierderile naţionalei inaintea CM din Franţa. In acest scandal au emis păreri atăt EHF căt şi Octavian Belu. Carmen Amariei Lungu este a treia pierdere pentru reprezentativă, după Vărzaru şi Elisei-Ardean.

POZIŢIE. Conflictul care o ţine pe Carmen Amariei pe bară a fost comentat de Tadici destul de lapidar, neoferind o soluţie pentru aplanarea lui. "In cadrul Comisiei Tehnice, preşedintele FR Handbal Cristian Gaţu a prezentat situaţia care a dus la suspendarea jucătoarei, reamintind că nu federaţia a dictat suspendarea, ci doar conform regulamentului a validat-o pe cea dictată de club şi ratificată de Comisia de Disciplină. Preşedintele Gaţu a recomandat incă o incercare de inţelegere amiabilă intre clubul «U» Jolidon şi jucătoarea Carmen Amariei Lungu, dar in ce ne priveşte la echipa naţională, in acest moment, nu pot spune decăt că handbalista este a treia pierdere pentru Campionatul Mondial, după Vărzaru şi Elisei-Ardean. E suspendată, nu are echipă, nu putem s-o convocăm in aceste condiţii". In decursul acestei săptămăni, forul european de profil (EHF) a purtat o corespondenţă cu FR Handbal, dar şi cu Agenţia Naţională pentru Sport, ca urmare a memoriului depus de jucătoarea clujeană in urmă cu două săptămăni. EHF a inaintat o recomandare FR Handbal şi ANS, pentru a rezolva totul pe plan intern, dar pe cale amiabilă.

LĂSAŢI ORGOLIILE. Pe marginea acestui conflict,preşedintele ANS, Octavian Belu a declarat că nu cunoaşte situaţia in detaliu fiind in concediu, dar că şi-ar dori să se găsească o soluţie optimă de rezolvare, pentru că inaintea Campionatului Mondial primează interesul naţional. "Este ultima şansă pentru Romănia să cucerească o medalie la Jocurile Olimpice. De aceea cred că primează interesul naţional, mai ales că alte două jucătoare de bază, Cristina Vărzaru şi Valentina Elisei-Ardean, vor absenta din motive de sănătate. Cred că federaţia şi clubul clujean trebuie să găsească o soluţie optimă, astfel incăt să nu fie incălcate regulamentele, dar nici autoritatea clubului. Federaţia europeană a avut dreptate să nu intervină in problemele interne ale federaţiei noastre, dar cred că a sugerat foarte corect: găsiţi o cale de mijloc, ca să vă fie bine! Cred că orice echipă naţională ar dori să aibă in teren toate jucătoarele de valoare la un Campionat Mondial. Toate părţile interesate in această situaţie trebuie să fie satisfăcute, respectănd regulamentele, dar şi găndindu-se la interesul naţional. Trebuie privit insă şi dincolo de orgolii. M-am bucurat să aud că jucătoarea Carmen Amariei Lungu şi antrenorul Gheorghe Tadici au lucrat impreună la un antrenament, că au stat de vorbă şi a apărut o punte de comunicare. Poate şi clubul trebuie să inţeleagă, poate s-ar găsi soluţii compensatorii, astfel incăt să fie mulţumire de toate părţile", a spus Belu. In opinia lui preşedintelui ANS, după desfăşurarea Campionatului Mondial trebuie adaptate regulamentele federaţiilor la normele Uniunii Europene, mai ales in privinţa circulaţiei jucătorilor: "Handbalul este un sport profesionist, deci şi circulaţia jucătorilor ar trebui adaptată la normele europene. După Campionatul Mondial, probabil că se va intămpla acest lucru, pentru că, de exemplu, noi ne zbatem de ani de zile să mărim numărul orelor de educaţie fizică in şcoli, iar acum Consiliul Europei ne-a sugerat deja că trebuie să facem asta. Aşa că este posibil să avem astfel de recomandări şi in alte situaţii".

PREZENŢĂ REDUSĂ. La şedinţa Comisiei Tehnice, desfăşurată sămbătă la Cluj, s-au prezentat doar 7 antrenori ai echipelor feminine din Liga Naţională din 14. Antrenorul Gheorghe Tadici a declarat că s-a votat propunerea ca antrenorii care nu s-au prezentat, deşi era obligatoriu, să nu aibă drept de a-şi conduce echipele la meciurile din Liga Naţională in următoarele două etape. "Şedinţa a decurs foarte bine, foarte deschis. Toţi cei prezenţi au intocmit o listă de 16 jucătoare, care in opinia lor, dacă ar fi selecţioneri ar trebui să meargă la Mondiale. A fost bine să colaborăm şi să ne sfătuim", a mai spus tehnicianul reprezentativei. Tot in cadrul şedinţei de la Cluj s-a inaintat propunerea ca echipele aflate pe ultimele două locuri in Liga Naţională, la finalul sezonului, să dispute meciuri de baraj pentru retrogradare-promovare, cu primele două clasate din eşalonul secund.

×
Subiecte în articol: magazin amar