x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ce facem în weekend. Vezi programul evenimentelor din toată ţara!

Ce facem în weekend. Vezi programul evenimentelor din toată ţara!

06 Iun 2013   •   11:44
Ce facem în weekend. Vezi programul evenimentelor din toată ţara!
BUCURESTI

FILME
Regatul secret (AG) - Animaţie, Aventuri, Fantastic
SUA, 2013. Regie: Chris Wedge. Cu: Amanda Seyfried, Josh Hutcherson, Colin Farrell, Beyoncé Knowles. 102 min.
Filmul e bazat pe o carte pentru copii scrisă de William Joyce. Acţiunea filmului va urmări o bătălie de proporţii dintre bine şi rău, ţinută în pădurile unui regat din vremuri de demult.

Când o adolescentă se va trezi, ca prin magie, transportată în acest univers secret, ea trebuiesă adune alături o echipă de personaje fantastice bizare, în a căror mână se află salvarea acelui ţinut, dar şi a lumii ei. Astfel, o armată de gâze este nevoită să ceară ajutorul unor fiinţe supranaturale, cunoscute sub numele de Oamenii-Frunză, pentru a-şi proteja grădina de lăcomia unei atotputernice regine-păianjen.

Funeralii fericite (AP-12) - Comedie
România, 2013. Regie: Horaţiu Mălăele. Cu: Horaţiu Mălăele, Crina Semciuc.

Într-un cartier periferic din Bucureşti, imigranţii îşi îneacă amarul în cârciuma lui Samir: „La imigrantul fericit”. La o masă, trei prieteni au pierdut şirul paharelor. Ei sunt: Lionel – un român reîntors din Franţa unde a lucrat în construcţii, Kiril – un bulgar contrabandist de mică anvergură şi Igor – un rus fără permis de şedere în România, care lucrează la negru ca instalator. Presaţi de iminenţa raziei duminicale pe care o face la oră fixă agentul Porumbel, cei trei o şterg rapid din cârciumă împreună cu ceilalţi clienţi.

Ajung lângă un teren viran unde s-a instalat o tabără de ţigani. Ca să se distreze, cei trei plătesc o ţigancă să le ghicească viitorul. Aceasta le prezice data exactă a morţii şi modul în care vor muri. De aici începe distracţia…

Amanţii pasageri (AG) - Comedie
Spania, 2013. Regie: Pedro Almodóvar. Cu: Penélope Cruz, Javier Cámara, Cecilia Roth, Lola Dueñas, Raúl Arévalo, Antonio Banderas. 90 min.
Antonio Banderas, Penélope Cruz şi Paz Vega vor avea apariţii de tip cameo în film. Titlul ales de Almodóvar are dublu sens - "iubiţii care călătoresc" şi "iubiţi vremelnici", iar povestea se desfăşoară integral într-un avion. Regizorul însuşi descrie filmul ca o "comedioară foarte uşoară".

Puzzle (N-15) - Dramă
România - SUA, 2013. Regie: Andrei Zincă. Cu: Adrian Titieni, Cătălina Mustaţă, Rodica Mandache. 110 min.

În România post-revoluţionară, valorile au suferit o schimbare dramatică, determinând transformarea multor destine individuale. Un executor judecătoresc de 51 de ani, frustrat de existenţa lui solitară şi lipsită de pasiune, îşi dă seama că cei din jurul său nu fac altceva decât s se folosească de el. Deşi are o familie frumoasă şi e căsătorit de mulţi ani cu Lena, realizează că singurul prieten îi este un bătrân scriitor orb, pe care îl cunoaşte când ajunge să îl evacueze din propria locuinţă.

Inspirat de gândirea acestuia, găseşte curajul să treacă dincolo de toate regulile pe care le acceptase în viaţă. Astfel, va regăsi bucuria unei existenţe libere şi pasionante, şi ajunge să se îndrăgostească de o femeie mult mai tânără decât el. Pentru ea, va fi gata să sacrifice tot ceea ce construise până atunci: căsătoria, slujba, poziţia socială. Până la urmă, însă, descoperă că, din nou, a fost doar folosit. La fel ca piesele unui puzzle, toate destinele protagoniştilor se înlănţuiesc.

Destine la răscruce (N-15) - Crimă, Dramă
SUA, 2013. Regie: Derek Cianfrance. Cu: Ryan Gosling, Bradley Cooper, Rose Byrne, Eva Mendes. 140 min.

Cascador de profesie, aflat tot timpul pe drum, Luke se vede nevoit să facă o schimbare de carieră atunci când află că are un copil cu Romina, fosta sa iubită. Decis să se implice în viața fiului său, Luke își folosește îndeletnicirile pentru jefuirea băncilor, ca să-și poată întreține familia. Însă spargerile atrag imediat atenția poliției, iar Avery, un tânăr polițist dornic de afirmare, vede în descoperirea făptașului propria șansă de a se remarca într-un departament condus de corupție. 15 ani mai târziu, când fiii celor doi bărbați devin prieteni, deznodământul jafurilor lui Luke va influența relația dintre aceștia, iar adevărul despre tații lor va pune viețile tuturor în pericol.

Marea matoleală (IM-18) - Comedie
SUA, 2013. Regie: Jon Lucas, Scott Moore. Cu: Skylar Astin, Sarah Wright, Miles Teller. 97 min.

Jeff Chang este un student eminent care nu a ieșit niciodată din cuvântul părinților. In ziua în care împlinește 21 de ani, Jeff primește o vizită surpriză de la vechii lui prieteni, Casey și Miller, care vor să-l scoată în oraș la o bere. Deși a doua zi de dimineață urmează să se prezinte la un interviu important pentru admiterea la Facultatea de Medicină, Jeff cedează insistențelor și iese cu amicii lui în oraș. Insă o seară liniștită se transformă într-un haos total, cu peripeții nebunești și desfrâu fără limite, care îi vor oferi lui Jeff amintiri unice ale majoratului său.

Marea mahmureală 3 (N-15) - Comedie
SUA, 2013. Regie: Todd Phillips. Cu: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis. 100 min.

Ghinioniştii Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms) şi Alan (Zach Galifianakis) au din nou probleme. Finalul trilogiei nu mai păstrează "reţeta" primelor două părţi, cei trei eroi ţinându-se departe de nunţi şi dezlănţuite petreceri ale burlacilor. Ei vor ajunge în Mexic, iar printre aventurile lor se numără şi scoaterea lui Alan dintr-un ospiciu!

Aventuri în Zambezia (AG) - Animaţie, Aventuri, Comedie
Africa de Sud, 2012. Regie: Wayne Thornley. Cu: Abigail Breslin, Jeff Goldblum, Jamal Mixon, Samuel L. Jackson. 83 min.
Zambezia e povestea lui Kai, un tânăr şoim naiv, dar exuberant şi sigur pe el, care porneşte în călătoria vieţii lui către oraşul păsărilor, numit Zambezia, unde descoperă adevărul despre originea lui şi, fiind nevoit să apere oraşul, învaţă ce trebuie să facă pentru a fi parte dintr-o comunitate.

TEATRU

Deseori neobservat - Avanpremiera
Regie: Amalia Olaru
Cu: Istvan Teglas. Cristian Gheorghe.
Scenografie: Hermina Stănciulescu
O producţie a Teatrului Tabu – Bucureşti
Durata: 1h

„DESEORI NEOBSERVAT” este un spectacol autonom, cu reguli textuale proprii. Este vorba despre o „neîntâlnire” accidentală, un dialog între imaginar şi real, un joc despre limita dintre existenţă şi non-existenţă şi, desigur, despre iubire.

"LEO - Dar poate că o să te întâlnesc odată într-un alt loc. De pildă într-o gară. Să zicem că mă urc în tren şi tu te afli deja în acelaşi compartiment. Mă aşez vizavi de tine ca şi cum asta ar fi tot. Şi atunci voi începe să râd. Sau poate că nu voi râde. Deloc.
EL - Odata mă voi uita în stradă de la fereastă şi'n ziua aia va ploua, iar jos un bărbat nu va reuşi să-şi deschidă umbrela. Eu voi vedea că mâinile lui sunt mâinile tale. Şi-atunci o să-i strig de la fereastră: De ce nu traversezi strada? Acolo pe partea cealaltă nu te vei uda. Iar el va spune : "Cum de mă tutuiţi?"Nu vă cunosc , domnule, vă tutuiesc doar mâinile!"

Ultimii eroi la Teatrul Apropo  - Premiera
Spectacol lectură
Spectacol prezentat în cadrul Festivalului ”Scrie despre tine”de Anca Ştefan
Regia: Ilinca Harnut
Cu: Catalina Balalau, Lucian Teodor Rus, Iulia Verdes, Sever Barzan, Marian Olteanu

EVENIMENTE

Crosul Generaţiilor – concurs de alergare (8 iunie).

Crosul Pădurii – ediția din acest an este una inedită: alergarea va fi una de seară, iar participanții  cu cea mai ieșită din comun costumaţie vor fi premiați (8 iunie).

Das Ist Kinofest – proiecții de scurtmetraje digitale din noul val german la Cinemateca Eforie (7‑9 iunie).

Fashion and Fascination Fair – târg de haine create de designeri români (8‑9 iunie).

Festivalul de Teatru pentru Copii şi Adolescenţi „Mark Twain” (6‑9 iunie).

Ice Choco – festivalul de înghețată şi ciocolată (6‑9 iunie).

Jewelry Design Fair – târg de bijuterie contemporană (8‑9 iunie).

miniLibri – târg de carte destinat exclusiv copiilor (8‑9 iunie).

RoEnergy East Europe Bucharest – târg de energii alternative (5‑7 iunie).

Salonul National de Vinuri al României – ediție dedicată vinurilor autohtone și turismului vitivinicol (6‑9 iunie).

ShortsUP – noaptea lungă a filmelor scurte (8 iunie).

Summer Art Fair – târg de artă (7‑9 iunie).

Târg de jucării în Parcul Herăstrău (9 iunie).

DIN TARA

Alba
Blaj aLive – concerte live (8 iunie).

Arad
Ziua Parcului Natural Lunca Mureşului – excursii călare, atelier de împletit nuiele, acrobaţii pe bicicletă şi concurs de tir (9 iunie).

Brașov
Bike 3Mountains – maraton de mountain bike (7‑9 iunie).
Fotogenica – prezentări şi workshop-uri foto (7‑9 iunie).
Schimb de cărți (9 iunie).

Buzău
Târgul „Drăgaica”– produse de artizanat, articole industriale și produse alimentare  (8‑24 iunie).
Crosul olimpic – concurs de alergare (9 iunie).

Cluj
BookLand – târg de carte (28 mai‑9 iunie).
Cluj Arena Music Fest 2013 – concerte live (7‑9 iunie).
Cupa Cora Junior – concurs de ciclism (8 iunie).
Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) (31 mai‑9 iunie).
Galactoria – festivalul absolvenților Facultății de Teatru și Televiziune din Cluj (1‑10 iunie).

Constanţa
Body Mind Spirit Festival – produse naturiste, cosmetice bio, terapii complementare, psihologie şi dezvoltare personală (7‑9 iunie).

Hunedoara
Semimaratonul Virșlilor
– concurs de alergare (8 iunie).

Prahova
Maratonul Vinului
– concurs de mountain bike (9 iunie).

Sibiu
Sibfest
– Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (7‑16 iunie).
Sibiu Book Festival – târg de carte (6‑9 iunie).

Timiș
Cupa „Max Ausnit”
– concurs internațional de ciclism șosea (8 iunie).
Festivalul AccesArt – artă, muzică şi voie bună (7‑9 iunie).
Sărbătoarea Berii la Lugoj (7‑9 iunie).

×
Subiecte în articol: weekend program evenimente