x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cea mai scumpă sticlă de coniac din lume e de pe vremea lui Napoleon. Câte maşini de teren ţi-ai putea cumpăra cu ea

Cea mai scumpă sticlă de coniac din lume e de pe vremea lui Napoleon. Câte maşini de teren ţi-ai putea cumpăra cu ea

20 Feb 2012   •   11:21
Cea mai scumpă sticlă de coniac din lume e de pe vremea lui Napoleon. Câte maşini de teren ţi-ai putea cumpăra cu ea

Un colectionar olandez de bauturi spirtoase a decis sa isi vanda prin licitatie colectia de 5.000 de sticle nedeschise evaluata la peste 6 milioane de euro, informeaza The Telegraph.

Din colectia lui Bay Van der Bunt face parte si o sticla de coniac de Brugerolle, datand din 1795. Unica in lume, sticla a insotit armata lui Napoleon in campania sa militara prin Europa. Este evaluata la 137.000 de euro – cat zece masini de teren mai modeste. Van der Bunt a cumparat-o in urma cu 22 de ani, de la un colectionar american, pentru suma de 20.000 de dolari.

O alta 'piesa' interesanta este o sticla de Courvoisier & Curlier datand din vremea Revolutiei franceze din 1789. Aceasta ar costa 'doar' 46.700 euro.

Din pacate pentru cei interesati doar de bauturile cu incarcatura istorica, Van der Bunt este decis sa nu vanda nicio sticla din colectie separat. Colectia in sine are o vechime considerabila, bazele acesteia fiind puse in 1880, de strabunicul lui Van der Bunt.

Van der Bunt este ingrozit de ideea ca viitorul cumparator ar putea comite sacrilegiul de a deschide si a bea bauturile: 'Ar fi mai mult decat pacat. Ar fi un act de barbarie!', spune colectionarul.

×