x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Celebri şi bogaţi

Celebri şi bogaţi

de Adriana Paduraru Vaduva    |    24 Iul 2009   •   00:00
Celebri şi bogaţi
Sursa foto: MARIO ANZUONI/REUTERS

George Lucas, creatorul francizei "Războiul Stelelor", s-a situat pe primul loc în topul bărbaţilor cu cele mai mari câştiguri de la Hollywood, realizat de revista Forbes, după ce a obţinut 170 de milioane de dolari în perioada iunie 2008-iunie 2009. Locul secund este deţinut de regizorul Steven Spielberg, deţinător a trei premii Oscar, pentru "Salvaţi soldatul Ryan" şi "Lista lui Schindler".



În aceeaşi perioadă, Spielberg a încasat 150 de milioane de dolari. Marea majoritate a fondurilor se datorează filmului "Indiana Jones şi Regatul Craniului de Cristal", care a avut încasări mondiale de 786 milioane de dolari. Topul alcătuit de revista Forbes a fost dominat de bărbaţi care s-au aflat, mai degrabă, în spatele camerelor de filmat decât în faţa acestora.

Lucru demonstrat şi de faptul că pe locul trei se situează Jerry Bruckheimer, omul din spatele serialelor de succes "CSI", "The Amazing Race" şi "Cu sânge rece/ Cold Case". Acesta a obţinut în ultimele 12 luni câştiguri de 100 de milioane de dolari. "La Hollywood, starurile ajung, graţie filmelor lor, pe copertele revistelor, designerii le oferă gratuit haine, dar producătorii sunt aceia care câştigă cei mai mulţi bani", indică site-ul Forbes.com.

ŞI ALŢII. Locul al patrulea i-a revenit lui Jerry Seinfeld, care a avut venituri de 85 de milioane de dolari, provenite din drepturile de difuzare a celebrului său serial de televiziune "Seinfeld", dar şi de o serie de reclame pentru compania Microsoft. Clasat pe locul al cincilea, psihologul Phil McGraw a dovedit că sfaturile pot fi uneori bine plătite, iar emisiunile lui de televiziune, cărţile şi conferinţele la care participă l-au ajutat să obţină venituri de aproximativ 80 de milioane de dolari în ultimele 12 luni.

Un alt producător, de această dată muzical, Simon Cowell, a fost şi el inclus în topul Forbes cu suma de 75 de milioane de dolari. Cowell este şi membru în juriul pentru "American Idol". Au mai fost incluşi în clasamentul celebrei reviste producătorul de televiziune Dick Wolf şi cineastul Tyler Perry (ambii câte 75 de milioane de dolari ), rockerul Bruce Springsteen şi animatorului de radio şi televiziune Howard Stern (70 de milioane de dolari fiecare).

×
Subiecte în articol: magazin milioane dolari