x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Chinezii se pregătesc să invadeze Africa

Chinezii se pregătesc să invadeze Africa

13 Feb 2009   •   00:00

Preşedintele chinez Hu Jintao a anunţat ieri, la Bamako, în prima etapă a turneului său african, că investitorii chinezi îşi vor intensifica prezenţa pe continentul negru, arată AFP, citată de Agerpres.



El a făcut această declaraţie în cursul întrevederii cu omologul său malian, Amadou Toumani Toure, în palatul prezidenţial, şi a adăugat că ţara sa îşi va menţine volumul de schimburi cu Mali şi cu continentul african. De asemenea, Beijingul intenţionează să anuleze datoria Africii, contractată faţă de China, a afirmat preşedintele Hu. "Ne vom aprofunda relaţiile cu Mali, în special în domeniile formării de cadre, în domeniul agricol, al telecomunicaţiilor şi al tehnologiilor noi", a mai anunţat preşedintele chinez. La rândul său, preşedintele malian l-a asigurat pe oaspetele său că "toate marile realizări din Mali poartă amprenta Chinei".

Pe un continent tot mai curtat pentru bogăţiile subsolului său, Bamako este un aliat fidel al Beijingului încă de la proclamarea independenţei, în 1960, a acestei foste colonii franceze. Vizita în Mali a preşedintelui chinez este programată să dureze 24 de ore, el urmând să ajungă vineri în Senegal, iar apoi să-şi continue turneul în Tanzania şi Insula Mauritius.

×
Subiecte în articol: lumea