x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Chinezii vor să “mute” staţiunea Cadaqués pe coasta chineză a Xiamen

Chinezii vor să “mute” staţiunea Cadaqués pe coasta chineză a Xiamen

11 Aug 2010   •   00:00

Autorităţile chineze intenţionează să construiască o copie a oraşului-staţiune Cadaqués din Spania, unde a locuit excentricul pictor suprarealist Salvador Dali, a relatează The Guardian.



O copie a oraşului-port de pe Costa Brava va apărea pe coasta chineză a Xiamen.

Arhitecţii de la firma chineză China Merchant Zhangzhou au fost deja în vizită la Cadaqués, au făcut toate măsurătorile necesare şi au fotografiat în detaliu întreg oraşul.

Compania chineză intenţionează să construiască o copie exactă a oraşului spaniol pentru turiştii chinezi care nu doresc să se aventureze într-o călătorie lungă, dar visează la o vacanţă în staţiunea spaniolă.

Reprezentanţi ai dezvoltatorului au declarat că au găsit deja un loc adecvat, cu pante asemănătoare şi situat la adăpost de vânturile din port.

Chinezii se gândesc să "îmbunătăţească" Cadaqués, adăugându-i o insulă artificială.

Potrivit autorilor, "arta va fi însă tema centrală a acestui ambiţios proiect".

Primarul Cadaqués, Juan Borrel, şi-a exprimat sprijinul pentru proiectul chinez. "Suntem un oraş mic, dar binecunoscut. Dacă cineva face copii după noi, înseamnă că facem bine ceea ce facem" - a spus edilul. "Când te uiţi la o copie, vrei mereu să vezi şi originalul. Ar fi minunat pentru Cadaqués şi întreaga Costa Brava" - a apreciat el.

Prima încercare de a construi o replică a Cadaqués a fost întreprinsă în Caraibe, aminteşte Agerpres . Dar autorii proiectului nu au consultat atunci oficialităţile locale, astfel încât municipalitatea din Cadaqués nu recunoaşte copia din Caraibe.

×
Subiecte în articol: lumea