x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun CNA nu a acordat licenţă audiovizuală pentru Steaua TV

CNA nu a acordat licenţă audiovizuală pentru Steaua TV

de Jurnalul National    |    12 Dec 2007   •   00:00

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a respins, joi, cererea SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA pentru obţinerea licenţei audiovizuale pentru postul Steaua TV

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a respins, joi, cererea SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA pentru obţinerea licenţei audiovizuale pentru postul Steaua TV, pe baza neprezentării la şedinţă a acţionarilor majoritari ai postului şi a conţinutului neclar al grilei de programe, transmite Mediafax.

Membrii CNA au respins solicitarea de acordare a licenţei pentru Steaua TV din cauza neprezentării, la şedinţa de joi, a acţionarilor majoritari ai postului de televiziune şi a lipsei unor reprezentanţi din cadrul structurii editoriale, care ar fi putut oferi lămuriri asupra grilei de programe, considerată de membrii Consiliului drept neclară.

"Dacă doresc această licenţă să se mobilizeze, să vină in faţa Consiliului", a spus membrul CNA, Ioan Cărmăzan.

De asemenea, Cristina Trepcea s-a pronunţat asupra modului in care a fost realizat dosarul ce conţinea grila de programe a postului Steaua TV, afirmănd că este unul "neprofesionist".

La intălnirea cu membrii Consiliului, programată marţi, a fost prezent doar Cătălin Ciubotă, avocat din partea SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

In luna mai, membrii CNA i-au solicitat lui Gigi Becali să rezolve problema acţionariatului pentru a putea obţine licenţa audiovizuală pentru Becali TV. Preşedintele de atunci al Consiliului, Ralu Filip, i-a recomandat "Becali să-şi asume legal această televiziune, dacă vrea să obţină licenţă".

In şedinţa din 20 septembrie, CNA a respins solicitarea de licenţă audiovizuală prin satelit pentru S.C. Fotbal Club Steaua Bucureşti, motivul principal al respingerii fiind titulatura postului - Becali TV.

Potrivit CNA, reglementările audiovizualului prevăd faptul că un post de televiziune nu poate purta denumirea unei personalităţi politice şi nici nu poate promova această personalitate.

×
Subiecte în articol: magazin steaua