x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Columbia - Un comandant de guerillă capturat în timp ce consulta o vrăjitoare

Columbia - Un comandant de guerillă capturat în timp ce consulta o vrăjitoare

11 Mai 2008   •   00:00

Un şef de guerillă din FARC a fost prins în timp ce se afla la o vrăjitoare care îl asigura că are puterea de a-l proteja împotriva atacurilor organizate de forţele guvernamentale.



Un şef de guerillă din FARC a fost prins în timp ce se afla la o vrăjitoare care îl asigura că are puterea de a-l proteja împotriva atacurilor organizate de forţele guvernamentale, relatează AFP citînd un cotidian local.

Gustavo Arbelaez, alias "Santiago", şeful unui comando din Forţele Armate Revoluţionare ale Columbiei (FARC) care acţionează în vestul ţării, a fost arestat joi cînd se afla într-un centru de vacanţă din portul Buenaventura, pe malul Oceanului Pacific. Acesta era în compania unei vrăjitoare, potrivit unor surse apropiate anchetatorilor, citate de cotidianul El Tiempo, din Bogota.

Arbelaez avea o relaţie amoroasă cu Claudia, o vrăjitoare şi clarvăzătoare de 39 de ani, care în urmă cu cinci zile se întoarse din Cuba unde a stat patru luni pentru a-şi îmbuntăţi cunoştinţele despre santeria, magia tradiţională locală, potrivit aceloraşi surse.

Datorită cîtorva persoane care au filat-o pe Claudia şi pe fiica acesteia de 17 ani, anchetatorii din poliţie şi armată au reuşit să îl localizeze şi să îl aresteze pe Santiago, acuzat că a participat la răpirea a 11 deputaţi columbieni în aprilie 2002, care au murit în 2007 în captivitate.

Potrivit publicaţiei El Tiempo, Arebelaez credea că vrăjitoarea Claudia putea, cu ajutorul vrăjilor, să îl facă invulnerabil în faţa gloanţelor.

El i-a luat locul lui Milton Serra, un alt şef de guerillă din FARC, omorît de armată în iunie 2007, care, potrivit anchetatorilor, recursese şi el la ajutorul vrăjitoarelor.
Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin