x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Comuniştii ruşi cer interzicerea filmului "Indiana Jones" în Rusia

Comuniştii ruşi cer interzicerea filmului "Indiana Jones" în Rusia

25 Mai 2008   •   00:00

Membrii Partidului Comunist Rus au cerut interzicerea lungmetrajului "Indiana Jones şi Regatul Craniului de Cristal" în Rusia, considerînd că acest film distorsionează istoria şi că e "propagandă anti-sovietică".



 Membrii Partidului Comunist Rus au cerut interzicerea lungmetrajului "Indiana Jones şi Regatul Craniului de Cristal" în Rusia, considerînd că acest film distorsionează istoria şi că e "propagandă anti-sovietică", informează BBC News online.

Acţiunea celui de-al patrulea film din seria aventurilor arheologului Indiana Jones se desfăşoară în timpul celui de-al doilea război mondial şi îl prezintă pe Harrison Ford, care interpretează rolul principal, luptîndu-se cu Cate Blanchett, care interpretează rolul negativ al unui agent KGB.

Sergei Malinkovich, preşedintele Partidului Comunist Rus din Sankt Petersburg, a declarat că acest lucru este "o prostie". "De ce să fim de acord cu acest tip de minciuni şi să lăsăm Vestul să ne păcălească tinerii?", a subliniat liderul rus.

Malinkovich a mai spus că mulţi dintre cei care merg la cinematograf în Rusia sunt adolescenţi, care ar fi "în necunoştinţă de cauză faţă de ceea ce s-a întîmplat în 1957", cînd este plasată acţiunea filmului.

"Vor merge la cinema şi vor fi convinşi că în 1957 am făcut probleme SUA şi aproape am început un război nuclear. Este o prostie... În 1957, comuniştii nu fugeau cu cranii de cristal prin SUA", a subliniat liderul comunist.

"Indiana Jones şi Regatul Craniului de Cristal" spune povestea eroului Indiana Jones, care a pornit în căutarea unui craniu de cristal. Acţiunea filmului se petrece în 1957.

După ce îi este răpită fosta iubită, Marion (Karen Allen), Indiana Jones (Harrison Ford) se vede nevoit să lucreze pentru armata sovietică. Astfel, aceştia îl trimit să descopere şi să recupereze craniul, sub supravegherea directă a unei agente sovietice, Spalko (Cate Blanchett). Jones trebuie să menţină un permanent echilibru între dorinţele sale adevărate - de a păstra craniul şi de a-şi salva fosta iubită - şi nevoia de credibilitate în faţa sovieticilor, pe care plănuieşte să-i fenteze. În aventura sa, Indiana Jones va beneficia de ajutorul fostei iubite, a arheologului Mac (Ray Winstone) şi a mexicanului Mutt Williams (Shia LaBeouf).

Filmul este al patrulea din seria aventurilor lui Indiana Jones. Pentru producţie şi scenariu, regizorul Steven Spielberg a lucrat cu George Lucas. Deşi a optat pentru varianta unui Jones, mai experimentat şi înţelept, întreaga concepţie a filmului are la bază nostalgia publicului pentru seriile mai vechi.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin indiana jones jones indiana