x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun CSAT redeschide, astăzi, problema trupelor

CSAT redeschide, astăzi, problema trupelor

de Veronica Micu    |    25 Iun 2008   •   00:00
CSAT redeschide, astăzi,  problema trupelor

11:00 • Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se întruneşte, astăzi, în jurul prînzului, sub conducerea preşedintelui Traian Băsescu, urmînd să se discute despre participarea Armatei României la diferite misiuni în 2009 în afara graniţei.



Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se întruneşte, astăzi, în jurul prînzului, sub conducerea preşedintelui Traian Băsescu, urmînd să se discute despre participarea Armatei României la diferite misiuni în 2009 în afara graniţei.


RISCURI. Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului sunt incluse o informare privind participarea Armatei României la operaţii în afara statului român, în anul 2007, precum şi aprobarea forţelor şi mijloacelor Armatei României ce vor fi puse la dispoziţie în anul 2009 pentru a participa la misiuni de apărare colectivă, în sprijinul păcii, de asistenţă umanitară şi de tip coaliţie, în afara teritoriului statului român. Totodată, se va discuta proiectul de lege privind regimul armelor, dispozitivelor militare şi muniţiilor deţinute de Ministerul Apărării şi forţele armate străine pe teritoriul României. CSAT va face o analiză privind securizarea frontierei României în contextul integrării euro-atlantice a României - riscuri şi vulnerabilităţi înregistrate la frontierele ţării. Tot în şedinţa de azi va fi prezentat un raport referitor la riscurile în domeniul transporturilor navale generate de disfuncţii ale sistemelor de management al securităţii. Pe ordinea de zi a şedinţei se mai află un proiect de lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, programul de dezvoltare a infrastructurii rutiere şi feroviare a României, precum şi un raport referitor la vulnerabilităţile în sistemul de control al operaţiunilor comerciale cu armament convenţional de natură a afecta siguranţa naţională a României.

×
Subiecte în articol: magazin româniei