x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cu soacra-n aşternut

Cu soacra-n aşternut

de Miruna Mihalcea    |    06 Dec 2009   •   00:00

M-am convins că viaţa de soacră nu poate fi totuşi decât una extrem de ingrată. În mare măsură, vorbim de soacra mare. Ea este de obicei mare în tot şi-n toate. Este mare la trup, la statură, mare şi la gură. Gura, pe lângă dimensiunile demne de luat în seamă, mai are o trăsătură comună speciei: e slobodă.



Cum ar veni liberă şi neatârnată, în sensul că ea grăieşte îndeobşte ceea ce-i vine spontan, precum diverse ironii, mai mult sau mai puţin nevinovate, insulte pline de gingăşie maternă, întrebări indiscrete şi complet lipsite de delicateţe şi, nu în ultimul rând, soacra mare grăieşte cu gura ei slobodă felurite porunci.

Spre lămurire, un asemenea exemplar reuşeşte uneori, în numai cinci minuţele, să rostească ziceri precum cele ce urmează: "Te mişti cam anevoios, drăguţo! Ce-o fi cu tine? Ori ai uitat drumu' spre bucătărie, ori ţi-au rămas pantalonii cam strâmtuţi şi te-mpiedică la pas alert ori poate doar te-a balonat prea tare fasolea de-aseară, fetiţo?!". Soacra ar vrea, astfel, ca trândava ei noră să înţeleagă că lenevia nu e apreciată în casa respectivă şi că mama lui ar dori să o vadă repejor învârtind o tocăniţă, ceva sau frământând o cocă pentru cozonaci, decât s-o vadă pe ea frământându-se de plictiseală prin vârful patului.

Soacra, plină de interes părintesc, poate, de asemenea, să-i ofere fetii o flanelă mai scămoşată de-a lu' bunicu': "Ia pune tu asta pe tine, că-i frig, să nu răceşti, şi văd că nu prea te mai încap puloverele tale. Ţi-aş fi dat de la mine, da'-ţi sunt mici." Ea, din pură curiozitate, îşi poate întreba copiii, dimineaţa, dacă nu cumva peste noapte ei au aruncat la coşul de gunoi un prezervativ folosit, deşi e limpede că nimeni în casă, în afară de tânărul cuplu, nu mai prestează schimburi de fluide.

Dar e plăcut, ca soacră, să îi explici pe ocolite noră-tii că da, ai stat să scormoni în gunoi urmele activităţii ei sexuale. Şi, în fine, când o soacră e şifonată bine, poate oricând exclama invitaţii călduroase, de tip: "Mai pune dracului mâna pe aspirator!" sau "Mănânci ce-ţi pun în farfurie", precum şi alte nimicuri graţioase.

Însă toate acestea sunt numai reacţii la stimuli din exterior. În principiu, soacra nu s-ar vedea nevoită să fie o scorpie cu noră-sa în condiţiile în care cea din urmă n-ar exista. Cum ar fi dacă soţia fiului lucrătoarei de la nufărul unde am poposit eu n-ar fi existat, atunci nici eu nu m-aş fi transformat, pentru câteva minute - timp în care duduia mi-a completat fişa de client -, în confidenta sa. Şi n-aş fi aflat, de exemplu, cum biata femeie roşcată şi trecută prin ale vieţii, cu un soţ cam beţiv şi părinţii morţi devreme, se vede acum nevoită să-i spele ăleia chiloţii.

Da, ştie, ar putea să refuze. Dar când e limpede că altfel fiu-său ar fi nevoit s-o-nlocuiască, atunci mai bine le face ea. Deh, dacă fufa aia mică nu mişcă un deget? Până la completarea fişei n-am reuşit să stabilim ce îi face fufa exact în pat fiului, de acesta se manifestă ca ultimul nătărău. Şi sărmana scorpie rănită nu e un caz singular. Alta, de teamă că nenorocita sirenă cine ştie în ce fel şi chip i-ar putea viola pruncul însurat, preferă să împartă cu aceştia doi un pat. Un singur pat, dintr-un dormitor comun.

Dânsa, de asemenea, preferă locul din mijloc, ca să înlăture astfel orice posibilitate de comportări necuviincioase. Nora şi cu fiul sunt, probabil, tâmpi, astfel că le este mult mai bine în această combinaţie decât le-ar fi într-un sanatoriu public. Şi, în fine, o altă posesoare de inteligenţă limitată, mamă de băiat, se zbate în iţele unei relaţii greu de îndurat. Băiatul ei, sărăntoc nevoie-mare, şi-a găsit o creştină de iubit.

Creştina, deşteaptă, dar şi ea săracă lipită. Cei doi au simţit nevoia să organizeze o întâlnire între familii. S-ar putea ca reuniunea să grăbească decesul soacrei mari. Aceasta, ruptă în fund, nu-şi revine de când a observat că mama fetei duce lipsă de o parte din dinţii cu care o dăruise iniţial natura. Semn clar că fata e o păduchioasă oropsită şi deci trebuie cât mai curând înlăturată din viaţa îndestulatului său fiu.

Deci numai mamă de băiat să nu fii. A doua variantă ar fi: doar isteric să nu fii, doar nebun să nu fii şi doar prost să nu fii. De obicei, a doua variantă e cel mai greu de evitat.

×
Subiecte în articol: sex cu miruna