x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cum să faci primul milion la 16 ani

Cum să faci primul milion la 16 ani

13 Aug 2010   •   00:00
Cum să faci primul milion la 16 ani

La 14 ani şi-a început afacerea cu banii de buzunar. La 16 ani a făcut deja primul milion de lire sterline. Este povestea succesului precoce în afaceri a unui adolescent britanic, publicată de tabloidul  Daily Mail. Îl cheamă Christian Owens, are 16 ani şi declară că nu se va opri aici, ci vrea să ajungă să scoată 100 de milioane de lire sterline din afacerea sa.

În 2008, Christian a fondat site-ul Mac Bundle box. După un an, a lansat compania de reclamă în sistem pay-per-click, Branchr, pentru care lucra după-amiază, după orele de şcoală şi în zilele libere de la sfârşitul săptămânii. Branchr a devenit rapid un succes în rândul site-urilor de pe internet, aducându-i lui Christian un profit de 500.000 de lire sterline chiar în primul an de la lansare. Acum se poate lăuda cu clienţi devotaţi şi de notorietate, ca site-ul de pariuri William Hill şi cel de socializare MySpace.


INSPIRAT DE APPLE
Adolescentul britanic, care locuieşte în Corby (Northants), are acum opt angajaţi adulţi, din Marea Britanie şi din Statele Unite, care lucrează pentru el ca asistenţi tehnici şi de vânzări. Biroul său se află tot în casa fimiliei. El vrea să deschidă la anul încă două birouri Branchr şi, cu timpul, să scoată din această afacere 100 de milioane de lire sterline.
Christian stă cu părinţii săi. Mama lui, Alison, are 43 de ani şi este secretară la o companie, iar tatăl său, Julian, are 50 de ani şi lucrează într-o uzină.

Christian spune că ideea de a-şi deschide afacerea i-a venit după ce a vizionat filmul despre succesul preşedintelui executiv al companiei Apple, Steve Jobbs. Adolescentul a învăţat să folosească computerul de la vâsta de 7 ani. La 10 ani, când a primit un computer Mac, a început să înveţe singur tainele desenului pe web.

Branchr funcţionează ca o platformă pentru deţinătorii de site-uri web care vând spaţii de reclamă, şi pentru oamenii de afaceri care cumpără astfel de spaţii. Compania vinde acum peste 250 de milioane de spaţii de reclamă în fiecare lună. Aproximativ 10% din câştiguri reprezintă donaţii făcute asociaţiilor de caritate.

"Am vrut să creez ceva care să revoluţioneze modul în care funcţionează sistemul de publicitate (...) Scopul meu este să devin un nume cunoscut în lumea publicităţii internetului şi a telefoniei mobile şi să ajung în vârful piramidei. Nu ştiu unde voi fi în următorii zece ani, dar nu voi părăsi Banchr până când nu voi face 100 de milioane de lire sterline", a mărturisit Christian. 

×