x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cum să te comporţi când eşti atacat de un urs (VIDEO)

Cum să te comporţi când eşti atacat de un urs (VIDEO)

01 Mar 2012   •   10:36
Cum să te comporţi când eşti atacat de un urs (VIDEO)

Zece turisti care au ajuns in Alaska au avut parte de sperietura vietii in momentul in care un urs grizzly, enervat de prezenta lor pe teritoriul in care se hranea, s-a repezit spre ei.

Turistii se plimbau prin Parcul National Katmai, insotit de un ghid care le-a spus ca pot vedea ursii in conditii perfecte de siguranta. Turistii au participat si la un curs in care au fost invatati cum sa se comporte in eventualitatea in care ursii totusi ataca. Este posibil ca acest curs sa le fi salvat viata.

"Am participat la un curs de siguranta inainte sa plecam in salbaticie in care ni s-a zis cum sa ne comportam in prezenta ursilor. Am ajuns intr-un loc unde ursii se hraneau. Unul dintre ei ne-a dat mai multe cercuri, voind probabil sa plecam din zona. Apoi s-a repezit la noi. Ghidul ne-a zis inainte ca acest lucru nu se va intampla, dar s-a intamplat. Apoi ne-a zis ca ursul a vrut doar sa ne sperie, ceea ce a si facut. Am ramas toti socati, dar, din fericire, nimeni nu s-a panicat si nici nu a luat-o la fuga", a povestit unul dintre turisti.

Faptul ca n-au fugit le-a salvat si vietile. Expertii in comportamentul ursilor spun ca, in momentul in care acestia ataca, trebuie sa ramai nemiscat, in picioare si sa faci cat mai putin zgomot. In cazul in care fugi sau tipi, nu faci decat sa-l provoci.

Turistii au stat locului in momentul in care ursul s-a apropiat, facand chiar poze si filme cu acesta. Ursul nu a dus atacul pana la capat, ci s-a intors inapoi, dupa ceva timp.

×
Subiecte în articol: urs grizzly atac urs