x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cutiile-Oracol

Cutiile-Oracol

de Radu Popa    |    05 Aug 2005   •   00:00
Cutiile-Oracol

Generatoarele de Numere Aleatoare preiau "mesajele" si prevad evenimentele majore din istorie

MISTERE
Generatoarele de Numere Aleatoare preiau "mesajele" si prevad evenimentele majore din istorie

Primul Generator de Numere Aleatoare a fost o mica cutie de culoare neagra in pivnita bibliotecii Universitatii din Edinburgh, capitala Scotiei. Un computer de mici dimensiuni era programat sa afiseze, permanent, numere aleatoare. Se pare insa ca straniul dispozitiv putea face previziuni asupra viitorului. Acesta a afisat cifra 911 cu doar 4 ore inainte ca primul avion sa atace World Trade Center! In luna decembrie a anului trecut, ciudatul aparat a lansat un "avertisment", cu putin timp inainte ca un puternic cutremur submarin sa declanseze devastatorul tsunami ce a lovit Asia.

CONSTIINTA COLECTIVA. Roger Nelson, cercetator la Universitatea "Princeton", a elaborat un proiect intitulat "Constiinta globala". El a analizat previziunile "Cutiilor negre" pentru a descoperi daca exista o "constiinta globala". Savantul intentioneaza sa stabileasca daca oamenii, in subconstientul lor, stiu ce le rezerva viitorul. In acest caz, se poate spune ca viitorul nostru a fost deja stabilit si ca noi urmam, linistiti, aceasta "evolutie temporala". Dar "cutia neagra" a adunat doar gandurile anumitor persoane, precum teroristii, dandu-le o interpretare numerica. Aceasta inseamna ca viitorul poate fi prezis in mod selectiv. Nelson nu este singurul savant interesat de "Cutiile negre", subiectul atragand atentia a 75 de cercetatori din intreaga lume, fiind cel mai riguros si indelungat proiect in domeniul paranormalului. Subiectul pare deseori frustrant, deoarece proprietatile respective par a disparea instantaneu atunci cand oamenii doresc sa le studieze direct. In trecut se credea ca fenomenul se datora faptului ca notiunile respective nu au un substrat real, dar, in prezent, cercetatorii sunt de parere ca fortele ce declanseaza astfel de procese sunt atat de fragile, incat este nevoie de noi metode stiintifice pentru a le studia.

"PRINTESA INIMILOR". In general, inregistrarile grafice ale "Cutiilor negre" apar sub forma unor linii drepte. La 6 septembrie 1997, dispozitivele respective au luat-o razna. Generatoarele din lumea intreaga prezentau "tulburari" asemanatoare. In ziua respectiva, milioane de oameni din intreaga lume vizionau la televizor funeraliile Printesei Diana. Fenomenul a inspirat cercetatorii din intreaga lume pentru a analiza rezultatele, ei initiind un ambitios proiect numit "Constiinta Globala". In prezent, 65 de Generatoare amplasate in 41 de tari din intreaga lume genereaza numere aleatoare. Acestea manifesta o sensibilitate sporita la evenimentele majore petrecute la scara planetara, cu putin timp inainte de producerea lor. Cutiile par sa depisteze si aniversarile cu caracter global, cum este Ajunul Anului Nou, desi in diverse regiuni ale lumii sunt folosite calendare diferite, incat sarbatoarea nu este celebrata concomitent.

DISPOZITIVE E.T. Cu 4 ore inainte de atacurile teroriste asupra World Trade Center, din 11 septembrie 2001, "Cutiile negre" din intreaga lume au inceput sa afiseze cifre ce nu respectau nici o ordine. Coincidenta? Nu se stie, deocamdata, daca au exista "reactii" ale "Cutiilor" in cazul recentelor atentate de la Londra. Inca un amanunt demn de semnalat: persoanele care sustin ca au fost vizitate de extraterestri declara ca, deseori, vad "Cutiile negre" in incaperea in care au intalnit entitati de pe alte planete.

×