x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Deghizat în hipopotam

Deghizat în hipopotam

de Raluca Grintescu    |    11 Apr 2008   •   00:00

Neînfricatul erpetolog Brady intră în pielea personajului său, într-o misiune primejdioasă

Nemulţumit de statutul său de prim cercetător care a capturat şi studiat toate cele 23 de specii de cro­codili din sălbăticie sau care s-a apropiat la cîţiva centimetri de cro­codilii de Nil din Tanzania, ascuns sub un costum de crocodil, dr Brady Barr înfruntă acum unul dintre cele mai periculoase animale din Africa, hipopotamul.

 

AMENINŢARE. Cîntărind aproape două tone, dotat cu nişte canini imenşi, ce pot ajunge chiar şi 30 de centimetri lungime, şi cu o muşcă­tură zdrobitoare, hipopotamul este unul dintre cele mai mari mamifere de pe planetă. Avînd reputaţia de a fi făcut mai multe victime omeneşti decît oricare alt mamifer din Africa, hipopotamii sînt capabili să calce în picioare sau să lovească năprasnic atunci cînd se simt ameninţaţi.

 

TEST. În luna august a anului trecut, Brady a ajuns în Parcul Naţional South Luagwa din Zambia, unde trăiesc peste 9.000 de hipopotami. Îm­brăcînd un costum special, creat după as­pectul şi dimensiunile reale ale unui hi­popotam, şi beneficiind de colabora­rea bioinginerului britanic dr Chris­topher Viney, Brady Barr îşi propune să colecteze o mostră din transpiraţia hi­popotamului pentru analize. Teorii­le susţin că transpiraţia acestui animal ar conţine o substanţă antibiotică pu­ternică şi proprietăţi de protecţie îm­potriva razelor solare. Rezultatele analizelor ar putea duce la crearea unor noi antibiotice şi substanţe pentru protecţie solară în folosul omului. Mai întîi, el trebuie să-şi mascheze mirosul, de aceea costumul său este aco­perit cu noroi şi excremente de hi­popotam – Brady descoperă că su­por­tarea mirosului la temperaturi de aproximativ 40˚C, timp de şase ore, este un test în sine.

×
Subiecte în articol: documentar