x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dennis Quaid a dat in judecată un grup farmaceutic care ar fi putut provoca moartea copiilor săi

Dennis Quaid a dat in judecată un grup farmaceutic care ar fi putut provoca moartea copiilor săi

de Jurnalul National    |    05 Dec 2007   •   00:00

Actorul Dennis Quaid şi soţia sa au dat in judecată grupul farmaceutic american Baxter după o eroare medicală, care ar fi putut costa viaţa copiilor săi gemeni in vărstă de o lună, informează AFP, citat de Mediafax.


Actorul Dennis Quaid şi soţia sa au dat in judecată grupul farmaceutic american Baxter după o eroare medicală, care ar fi putut costa viaţa copiilor săi gemeni in vărstă de o lună, informează AFP, citat de Mediafax.

Bebeluşii Thomas Boone şi Zoe Grace, născuţi pe 8 noiembrie de o mamă surogat, au primit zece zile mai tărziu o doză de 1.000 de ori mai mare decăt una normală dintr-un anticoagulant, heparină, după ce personalul medical de la spitalul Cedars-Sinai, Los Angeles, a confundat două fiole.

Actorul acuză grupul farmaceutic Baxter de neglijenţă, pentru că fiolele de heparină de 10 şi de 10.000 de unităţi au etichete foarte asemănătoare.

Gemenii "au suferit şi suferă in continuare" din cauza acestei erori, potrivit documentelor din dosar publicate pe site-ul specializat in ştiri mondene tmz.com. Dennis Quaid a cerut companiei Baxter despăgubiri in valoare de "peste 50.000 de dolari" in numele familiei sale.

Plăngerea a fost depusă la o zi după ce Baxter a anunţat că va modifica etichetele produselor sale pentru a evita erorile medicale.

De cealaltă parte, conducerea spitalului a anunţat că in urma unei anchete interne s-a stabilit că angajaţii "ar fi putut evita" mai multe erori medicale produse. "In numele spitalului cer scuze familiei care a fost afectată de această problemă", a indicat medicul Michael Langberg, care a adăugat că persoanele implicate au fost suspendate din funcţie pe perioada anchetei şi că se vor lua măsuri disciplinare impotriva lor.

Deşi familia Quaid nu a dat prea multe declaraţii de la regretabilul incident, un purtător de cuvănt a indicat, marţi, pentru revista People că bebeluşii se simt bine, au fost externaţi şi că este puţin probabil ca ei să sufere de sechele pe termen lung in urma supradozei de heparină.

Dennis, in vărstă de 53 de ani, şi soţia sa Kimberly, in vărstă de 35 de ani, s-au cunoscut in martie 2003 prin intermediul unui prieten comun. Cei doi s-au căsătorit in iulie 2004. Actorul şi soţia sa au apelat la o mamă surogat după ce Kimberly a pierdut mai multe sarcini.

Actorul mai are un fiu in vărstă de 15 ani, Jack Henry, cu fosta sa soţie, actriţa Meg Ryan.

×
Subiecte în articol: magazin