x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Descoperiri ştiinţifice

Descoperiri ştiinţifice

28 Mai 2010   •   00:00
ŢELINA MIRACOL
Lumeee, lumeeee... Maaare descoperiiire maaare. Ţelina este afrodiziac. Asta este concluzia la care au ajuns, după lungi şiruri de studii şi de teste, nişte cercetători elveţieni. Bărbaţii care mănâncă ţelină devin irezistibili pentru femei, au scris specialiştii în cartea "Fii tânăr: Zece paşi către o sănătate perfectă". Şi mai zic ei - cercetătorii - că ţelina creşte nivelul de androsteron şi, implicit, cantitatea de feromoni secretaţi de bărbatul consumator de leguma miraculoasă. Şi când te gândeşti că străbunica noastră dacă ştia chestia asta încă de pe vremea când era fată mare, fără să studieze ţelina la microscop.

BĂRBAT TÂNĂR, VIAŢĂ SCURTĂ
Şi că tot am amintit de străbunica noastră dacă, există la noi o zicală cu găina bătrână şi morcovul tânăr. Ei bine, această veche vorbă din popor este zdruncinată de un alt studiu, german de această dată: căsătoria cu un bărbat mai tânăr scade direct proporţional speranţa de viaţă a soţiei. Femeile care se mărită cu bărbaţi mai tineri cu 7-10 ani au un risc de mortalitate mai mare cu 20% decât femeile cu soţi de aceeaşi vârstă. În schimb, riscul de mortalitate al unui bărbat cu 7-10 ani mai mare decât soţia scade cu 11%.

FRUMUSEŢEA DĂUNEAZĂ GRAV SĂNĂTĂŢII
Schimbăm ţara, schimbăm studiul. Belgienii au descoperit că femeile frumoase îmbolnăvesc pur şi simplu bărbaţii. Şi asta pentru că hormonul de stres masculin - cortizonul - este prezent în concentraţii crescute la bărbaţii care se află în prezenţa unor femei frumoase. Cu cât atracţia sexuală e mai mare, cu atât nivelul înregistrat al hormonilor de stres e mai mare.

SOŢ SĂRITOR, MARIAJ UŞOR
Riscurile de a ajunge la divorţ scad considerabil în cazul cuplurilor în care bărbatul se ocupă şi de treburile casnice. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii britanici după ce au studiat 3.500 de cupluri britanice. Un bărbat care se implică activ în treburile casnice, dar şi în educarea şi creşterea copiilor are şanse mai mari de a rămâne lângă femeia cu care s-a căsătorit, indiferent de statutul social şi de pregătirea sau educaţia acesteia.

×
Subiecte în articol: punctul pe g