x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Devoratorul de facultăţi

Devoratorul de facultăţi

18 Apr 2008   •   00:00

Un spaniol şi-a dedicat întreaga viaţă studiului, obţinînd pînă în prezent, la vîrsta de 82 de ani, 13 diplome universitare şi trei de doctorat, relatează ziarul El Mundo. Absolvent, la 19 ani, al unei facultăţi de filozofie, Jose Luis Iborte Baque a obţinut ultima sa diplomă la o facultate de litere în urmă cu doar o lună.

Un spaniol şi-a dedicat întreaga viaţă studiului, obţinînd pînă în prezent, la vîrsta de 82 de ani, 13 diplome universitare şi trei de doctorat, relatează ziarul El Mundo. Absolvent, la 19 ani, al unei facultăţi de filozofie, Jose Luis Iborte Baque a obţinut ultima sa diplomă la o facultate de litere în urmă cu doar o lună. Bătrînul, care locuieşte la Zaragoza, a mai absolvit facultăţi de Drept, geografie, istorie, istoria artei şi medicină, urmînd de asemenea cursuri separate de filologie clasică, chirurgie şi limbi străine precum engleza, franceza, germana şi ebraica. Iborte ­ care a lucrat ca avocat, specialist bancar şi profesor ­ a precizat că nu doarme decît patru ore pe noapte. El a dezvăluit că a studiat dreptul doar la insistenţele tatălui, căci s-a simţit mereu atras doar de ştiinţele umanistice. La vîrsta de 73 de ani, s-a decis totuşi să studieze medicina, după ce un medic i-a spus să nu comenteze pe seama diagnosticului pe care i l-a pus, atît timp cît nu a absolvit o facultate de medicină. “După aproape patru ani, i-am trimis o copie a diplomei mele de medicină”, a menţionat spaniolul, adăugînd că următorul său ţel este acela de a învăţa limba arabă.


Inventator, la cinci ani

Un băieţel de cinci ani din Marea Britanie a devenit cel mai tînăr inventator din ţară şi probabil din lume, după ce a patentat o mătură mai practică decît cele obişnuite. Potrivit BBC, Sam Houghton din Buxton, Derbyshire, avea doar trei ani atunci cînd a venit cu ideea unei mături cu cap dublu. El a observat cum tatăl său folosea mai întîi o mătură mare pentru frunze şi buruieni şi una mică pentru praf, context în care i-a venit ideea de a dezvolta o mătură cu două capete diferite. “A fost o soluţie atît de simplă încît numai un copil se poate gîndi la aşa ceva. A luat un elastic şi a lipit două mături, arătîndu-mi că le pot folosi împreună, fără a le schimba mereu”, a declarat tatăl băiatului.


Avocat condamnat la închisoare, pentru simularea masturbării

Un avocat din SUA a fost condamnat la închisoare pentru sfidarea Curţii... printr-o mişcare obscenă din poignet. O judecătoare din Austin, Texas, l-a condamnat pe Adam Reposa la 90 de zile de închisoare pentru gesturi vulgare şi simularea masturbării în
timpul unui proces în care era avocatul apărării. La audieri, judecătoarea a precizat că Reposa (33 de ani) şi-a dat ochii peste cap şi s-a uitat la ea în timp ce făcea mişcări înainte şi înapoi cu mîna dreaptă, în faţa zonei intime. Incidentul ­ notează Associated Press ­ a avut loc în timpul unui proces în care avocatul apăra un bărbat acuzat de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

×
Subiecte în articol: magazin