x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dilema artei de azi

Dilema artei de azi

de Roxana Vintila    |    10 Ian 2008   •   00:00

Raluca Rusu poves­teşte despre tânăra generaţie de actori, cei cu care a lucrat direct şi pe care îi putem vedea pe scenele diverselor teatre bucureştene sau în noile producţii de film româneşti   

“Ca să poţi vorbi despre o ge­neraţie de actori, trebuie să poţi vedea ansamblul şi să poţi lua şi puţină distanţă. Or, eu nici nu pot lua distanţă, pentru că sunt parte din această generaţie...”

 

CREATIVI. Raluca Rusu poves­teşte despre tânăra generaţie de actori, cei cu care a lucrat direct şi pe care îi putem vedea pe scenele diverselor teatre bucureştene sau în noile producţii de film româneşti: “Pot să vă spun că sunt oameni frumoşi, că mulţi sunt extrem de talentaţi, că sunt mânaţi de pasiu­ne pentru ceea ce fac şi că de aceea sunt dispuşi în mod constant să înveţe şi să experimenteze. Cei mai mulţi dintre ei se zbat în dilema “Arta sau Chirie” şi, în mijlocul acestei dileme, colegii mei de gene­raţie reuşesc să-şi păstreze umorul şi pasiunea pentru ceea ce fac. Sunt o generaţie de supravieţuitori plini de naivitate. Sunt uşor paradoxali, dar foarte  interesant de privit. Au fost educaţi de profesorii lor să respecte valoarea şi o caută, sunt curajoşi şi inventivi.”

 

ROLURI. Unde o vedem pe Raluca Rusu? În “Crimă la Howard Johnson” la Teatrul Metropolis, în “Oraşul” la Teatrul Act, în “Ce formidabilă Harababură” la Teatrul de Comedie, în “Şi noi şi ea” la Teatrul Foarte Mic. Spectacolul “Victor sau copiii la putere” este premiera de la Teatrul Metropolis la sfârşitul lunii ianuarie, la care artista ne invită cu tot dragul.
 

 

Frumuseţe şi popularitate!

“În carieră, «frumuseţea» te ajută în felul următor: vreo zece minute ai atenţia şi bunăvoinţa garantate a oamenilor care te văd pentru prima oară, după care urmează... restul vieţii tale profesionale... adică zecile de relaţii umane de zi cu zi şi miile de minute în care ­trebuie să joci. În aceste mii de minute poţi dezamăgi profund (tocmai pentru că eşti frumoasă) sau dimpotrivă poţi câştiga un cu totul alt gen de atenţie din partea celor care te privesc. Depinde de ce gen de «frumuseţe» eşti...” Actriţa Raluca Rusu a avut un rol şi în reclame: mărturiseşte că în acea perioadă avea parte de privirile fixe ale multor doamne care încercau să-şi amintească de unde o ştiu. “Şi dacă asta înseamnă popularitate, atunci da, în perioada aceea eram destul de «populară»...”

 

“Sunt mii de minute în care poţi dezamăgi profund, ­tocmai pentru că eşti frumoasă”

Raluca Rusu, actriţă

 

“Colegii mei de generaţie reuşesc să-şi păstreze umorul şi pasiunea pentru ceea ce fac. Sunt o ­generaţie de supravie­ţuitori plini de naivitate. Sunt uşor paradoxali, dar foarte interesant de privit”

Raluca Rusu, actriţă

   
×
Subiecte în articol: vedete