x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Divizia B / Hoţie cu acte in regulă

Divizia B / Hoţie cu acte in regulă

de Horatiu Sima    |    14 Noi 2007   •   00:00
Divizia B / Hoţie cu acte in regulă

Legea junglei la Federaţia Naşului, din dosarele Comisiei de Disciplină au fost sustrase, deliberat, documente importante.


Legea junglei la Federaţia Naşului, din dosarele Comisiei de Disciplină au fost sustrase, deliberat, documente importante.

CONTESTAT. Pe data de 3 octombrie, la Comisia de Disciplina a FRF, s-a judecat un caz in care actorul principal era jucătorul Alex Mandea. Acesta jucase in partida dintre Armata Craiova şi Chimia Craiova, ambele formaţii evoluind in seria a patra a Diviziei C. Chimiştii, care au pierdut meciul pe teren, au contestat dreptul de joc al lui Mandea. Comisia de Disciplina a decis atunci, pe baza documentelor prezentate de Adrian Stăncescu, preşedintele militarilor, că Alex Mandea avea drept de joc pentru Armata Craiova. Partida dintre cele două echipe, scor 0-1, s-a jucat pe 28 septembrie.

ILEGAL.Cu numai două săptămăni inainte, la meciul dintre CSM Rămicu Vălcea şi F.C.Bihor Oradea, din Divizia B, jucat pe data de 16 septembrie, in teren a intrat şi fotbalistul in cauză, Alex Mandea. El a fost introdus pe gazon de antrenorul Marian Bondrea in minutul 88 al meciului. Numai că, datorită unor neinţelegeri survenite intre club şi jucător s-a ajuns la ruperea contractului dintre cele două părţi pe cale amiabilă."Părţile au convenit de comun accord incetarea tuturor raporturilor contractuale existente intre părţi, ca urmare a imposibilităţii clubului de a plăti salariul, primele de joc şi alte drepturi" , se spune in minută, iar jucătorul nu mai avea voie să evolueze in Zăvoi, de la sfirşitul lui august, nicidecum pe 16 sptembrie! Reprezentatul clubului Armata Craiova a prezentat la FRF actul prin care CSM Rămnicu Vălcea intrerupea contractul cu Alex Manda pe 28 august. Actul era semnat de directorul executiv Florin Verigeanu şi parafat cu ştampila clubului.

FURT. Cererea jucătorului către CSJ, Comisia pentru Statutul Jucătorului, de a deveni jucător liber de contract, a fost inregistrată pe data de 29 august. Din acest motiv, fotbalistul, rămas fără contract de muncă, a fost declarat liber şi a ajuns la Armata Craiova, unde a şi jucat. Surse din cadrul clubului militar ne-au informat că, la a doua infăţişare a cazului "Alex Mandea", din dosarul aflat la FRF au dispărut două probe. Mai exact, documentele prin care jucătorul şi CSM Rămnicu Vălcea intrerupeau contractul pe cale amiabilă, precum şi cererea jucătorului de a deveni jucător liber. In exclusivitate, Jurnalul Naţional a intrat insă in posesia documentelor, pe care le prezentăm alăturat, dovadă de reaua credinţă a celor puşi să judece şi care au făcut să dispară probe relevante.

AERIENI. Ciudat este că, in tot acest timp, bihorenii nu au avut habar că pot căştiga meciul la masa verde. Ei au contestat dreptul de joc al lui Alex Mandea, care a jucat in meciul direct la două săptămini după ce nu mai avea nici o legătură cu echipa de divizie B, abia după ce presa a scris de scandalul dintre cele două grupări craiovene, care evolueaza in Liga a III-a. Dacă Chimia Craiova nu ar fi făcut contestaţie, scorul meciului CSM Rimnicu Vilcea - FC Bihor ar fi rămas 1-0. Comisia de Disciplina a FRF, a hotărit că Mandea a jucat pentru vălceni fără a avea contract de muncă, care fusese intrerupt, de comun acord, pe 28 august, motiv pentru care vilcenii trebuiau să piardă meiul cu FC Bihor cu 3-0.

CONTRAATAC. Aflind de decizie de la ziarişti, directorul executiv a lui CSM Rm.Vilcea, FlorinVerigeanu, şi-a pus in valoare relaţiile de la FRF, fapt ce a dus la blocarea deciziei, lăsind timp pentru a se contracara, prin aducerea unor noi probe, decizia la Comisia de Apel. Aşa s-au şi petrecut lucrurile, la Apel au apărut noi hirtii prezentate de vilceni, motiv pentru care tot cazul a fost retrimis la rejudecare la Comisia de Disciplină, care se pronunţase anterior.

MIZA.Cert este insă că miza pentru echipa lui Marian Bondrea este uriaşă, cele 3 puncte pe care ar trebui să le piardă teoretic pe teren propriu scoţind-o practic din lupta pentru promovarea in prima ligă. Vălcenii au sprijin de peste tot, de la Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, originar din acest oraş, de la Gheorghe Constantin, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, de la Dumitru Mihalache, directorul Sectorului Competiţii din FRF, un apropiat al echipei şi mulţi alţii. Ei consideră normal ca CSM Rămnicu Vilcea să promoveze, după mulţi ani, in prima ligă. Şi noi subscriem la o asemenea idee, dar dorim ca acest lucru să se facă corect, doar pe terenul de joc şi fără sustragerea unor acte de la dosar, care-i depuncteaza practic pe vălceni. Din cite se pare, datorită stării conflictuale de la club referitoare la pierderea punctelor din partida cu F.C.Bihor Oradea, antrenorul Marian Bondrea şi directorul general Florin Verigeanu au avut mai multe contre verbale dure, una soldată şi cu o confuntare fizică intre cei doi.

In cursul zilei de azi Comisia de Disciplină a reanalizat cazul, venit de la Comisia de Apel, fiind prezentate actele noi sosite de la Vălcea. a dat cistig de cauză, pentru a treia oară, echipei Armata Craiova, aceasta folosind in mod corect jucatorul, păstrandu-se rezultatul inregistrat pe teren (1-0).
In aceste condiţii, peste 2 săptămăni, cănd se va judeca cazul CSM Rm Vălcea - FC Bihor, verdictul nu poate fi altul decăt 0-3, pentru Vălcea.
Â

×
Subiecte în articol: magazin craiova comisia mandea armata craiova