x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dmitri Rogozin: NATO are nevoie mai multă de noi decât de Ucraina şi Georgia

Dmitri Rogozin: NATO are nevoie mai multă de noi decât de Ucraina şi Georgia

de Ovidiu Ciutescu    |    03 Dec 2008   •   00:00

NATO are mai multă nevoie de cooperarea cu Rusia decât de o aderare a fostelor republici sovietice Georgia şi Ucraina, a declarat ambasadorul Rusiei la Alianţa Nord-Atlantică, Dmitri Rogozin, relatează AFP, citat de Mediafax.



"Ei cred că Ucraina şi Georgia vor putea aştepta, dar trebuie rezolvate mai întâi problemele cu Rusia. Avem de-a face cu persoane raţionale şi pragmatice. Evident că nu pot arăta că au cedat presiunii Moscovei, vor face declaraţii pozitive şi vor face promisiuni Ucrainei şi Georgiei. Nu vor lua decizii radicale ", a precizat Rogozin pentru cotidianul Kommersant.

Rogozin a menţionat de asemenea cooperarea din cadrul Consiliului Rusia-NATO, blocată din cauza crizei georgiene. El a adăugat că ea ar putea fi reluată "până la sfârşitul acestui an". Potrivit lui Rogozin, această instituţie ar putea lucra "mai eficient" pentru "a soluţiona problemele comune" precum lupta împotriva piraţilor somalezi sau tranzitul de alimente şi echipamente în Afganistan. NATO a decis, marţi, în urma întâlnirii de la Bruxelles la nivelul miniştrilor de Externe, deblocarea "condiţionată" şi "treptată" a relaţiilor sale cu Rusia.

×
Subiecte în articol: lumea