x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Doi bărbaţi suspectaţi că pregăteau atentate în Italia, arestaţi la Milano

Doi bărbaţi suspectaţi că pregăteau atentate în Italia, arestaţi la Milano

02 Dec 2008   •   00:00

Poliţia italiană a arestat marţi, la Milano, doi bărbaţi suspectaţi că pregăteau atentate în Italia, în baza unui mandat al secţiei antiteroriste a Parchetului din Milano, a anunţat Parchetul, citat de AFP.



Cei doi bărbaţi "participau la planificarea de atentate care vizau obiective civile şi militare din Italia", conform unui purtător de cuvânt al Parchetului. Acesta nu a precizat dacă alţi suspecţi sunt căutaţi şi nu a oferit detalii despre naţionalitatea celor două persoane arestate.

Conform agenţiei ANSA, cei doi bărbaţi arestaţi, Rachid Ilhami, 31 de ani, şi Gafir Abdelkader, 42 de ani, ar avea naţionalitate marocană. Ei sunt acuzaţi de "terorism internaţional", o infracţiune introdusă în Codul penal italian după atentatele din septembrie 2001, de la New York.

Potrivit ANSA, ei plănuiau atentate împotriva unei cazărmi a carabinierilor şi unui birou de imigraţie al prefecturii poliţiei din Milano. De asemenea, ei ar fi plănuit un atentat împtriva unui supermarket din regiunea Milano, la Seregno.

Circa zece persoane implicate în anchetă şi ale căror telefoane au fost ascultate îşi revendicau în cursul convesraţiilor apartenenţa la reţeaua al-Qaida, conform aceleiaşi surse.

O primă idee, utilizarea unui camion plin cu explozibili, a fost abandonată în favoarea unor tuburi de oxigen, conform agenţiei.

Aceasta este prima dată când terorişti presupuşi sunt arestaţi în Italia nu pentru apartenenţa la o celulă logistică sau pentru că au recrutat kamikaze pentru a-i trimite în Orientul Mijlociu, ci pentru că au plănuit atentate pe teritoriul italian, precizează agenţia.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea