x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Doi tineri de 16 ani au făcut trei milioane de dolari speculând prostia omenească

Doi tineri de 16 ani au făcut trei milioane de dolari speculând prostia omenească

23 Apr 2012   •   12:01
Doi tineri de 16 ani au făcut trei milioane de dolari speculând prostia omenească

Autoritatea Federala de reglementare a fraudelor din Marea Britanie a depus o plangere civila impotriva a doi frati in varsta de 20 de ani, gemeni , acuzandu-i ca au inselat 75.000 de oameni (cea mai mare parte de americani) pacalindu-i sa plateasca 47 dolari de fiecare, pentru a obtine analize bursiere facute de un robot pe nume "Marl". Cei doi spuneau investitorilor ca Marl este o aplicatie de computer, scrisa de un fost programator al Goldman Sachs. Evident, respectivul programator nici macar nu exista.

Alexander John Hunter si Thomas Edward Hunter au lansat sistemul in 2007, cand aveau doar 16 ani, si au castigat cel putin 1.2 milioane dolari de pe urma investitorilor naivi, potrivit SEC (Securities and Exchange Commission).

Ca sa fie tacamul complet, cei doi frati au mai rulat o inselatorie asemanantoare, pe langa senzationalul Marl. Baietii ofereau "servicii" celor care se abonau la Marl, software-ul lor, promitand ca pot da un "boost" actiunilor, pentru o suma rezonabila. Astfel, au mai facut 1.9 milioane dolari.

SEC (Securities and Exchange Commission) i-a dat in judecata pe cei doi frati, pentru frauda, sperind sa recupereze uriasul prejudiciu.

×