x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dosarul BRD / “Paul Valută”, trimis după gratii

Dosarul BRD / “Paul Valută”, trimis după gratii

de Ovidiu Ciutescu    |    26 Feb 2008   •   00:00
Dosarul BRD / “Paul Valută”, trimis după gratii
Iranianul Jahani Farid, cel de-al şaselea reţinut în dosarul fraudei de peste 2 milioane de euro de la BRD Craiova, va rămâne după gratii pentru 29 de zile, ca urmare a emiterii unui mandat de arestare pe numele acestuia de către Tribunalul Timiş. Omul de afaceri s-a făcut cunoscut în Craiova după ce, într-un timp, a finanţat mai multe echipe de fotbal din Oltenia şi a încercat să devină acţionar la Universitatea Craiova.

ACUZE. Farid a fost adus în noaptea de luni spre marţi în Timişoara şi a fost predat procurorilor DIICOT Timiş. Marţi dimineaţă a fost prezentat Tribunalului Timiş care a emis un mandat de arestare preventivă pe 29 de zile pe numele acestuia, acuzat fiind de înşelăciune, furt, spălare de bani şi fals. Avocatul Lucian Belulescu a declarat marţi dimineaţă că Jahani Farid este nevinovat şi că nu are nicio legătură cu ceilalţi arestaţi preventivă în dosar. Avocatul a mai spus că va face recurs împotriva măsurii de arestare preventivă emisă de Tribunalul Timiş. Jahani Farid este cunoscut sub porecla „Paul Valută”, a fost reţinut luni de lucrătorii Biroului de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog din Craiova, implicat fiind în frauda comisă la BRD Craiova. Pe numele iranianului care se pare a fost „creierul” fraudei de peste 2 milioane de euro de la BRD Craiova, a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. „După percheziţia făcută de poliţiştii la domiciliul afaceristului, acesta a fost reţinut şi predat sub escortă colegilor de la Timiş, care s-au ocupat de la început de acest caz“, a declarat şeful interimar al IPJ Dolj, comisar şef Gheorghe Bică.

IMAGINE. Jahani Farid a fost patron la divizionara B a echipei de fotbal FC Caracal, iar în Craiova este cunoscut ca om de afaceri, care s-a ocupat cu schimburi de valută, iar acum deţine un restaurant select. Acesta locuieşte în Craiova şi are cetăţenie iraniană şi suedeză, precum şi română. Cât timp a locuit aici a mai fost cercetat pentru viol, cămătarie şi proxenetism. Anchetatorii de la DIICOT Timişoara au descoperit că banii furaţi din conturile băncii trebuia să ajungă de fapt la Jahani Farid, la care Eugen Florescu- un alt om de afaceri reţinut în dosar- avea o datorie de aproximativ un milion de euro. Cinci persoane au fost arestate până acum în dosarul “Frauda de peste 2 milioane de euro de la BRD”. Potrivit procurorilor DIICOT Timiş, la începutul lunii februarie, angajata unei bănci din Craiova, pe numele său, Mihaela Rosana Biţu, a transferat cu ajutorul unei parole furate de la directorul sucursalei bancare peste două milioane de euro în mai multe conturi private, aparţinând complicilor. Potrivit anchetatorilor, femeia a fost ajutată de alţi cinci complici: Doru Meosu, Paul Vasile Mânzu, Osman Tunc şi Eugen Florescu, toţi fiind deja arestaţi. Cetăţeanul turc, angajata băncii şi Eugen Florescu- om de afaceri din Craiova stabilit în Timişoara- au făcut recurs împotriva deciziei de arest preventiv, însă completul de judecată al Curţii de Apel Timişoara a decis respingerea recursului. Grupul infracţional din Craiova avea puternice ramificaţii la Timişoara prin Doru Meosu, un cunoscut al lumii interlope din oraş. Surse judiciare au arătat că în dosarul fraudei bancare sunt cercetate şapte persoane, implicate în transferul ilegal de 2,2 milioane de euro în conturi private.

×
Subiecte în articol: magazin craiova jahani farid